Salāhs guvis ātrāko "hat trick" UEFA Čempionu līgas vēsturē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Liverpool" futbolists Mohameds Salāhs
"Liverpool" futbolists Mohameds Salāhs Foto: EPA/Scanpix

Ēģiptieša Mohameda Salāha trīs gūtie vārti trešdien UEFA Čempionu līgas mačā ir ātrākais "hat trick" turnīra vēsturē, ziņo UEFA.

Salāhs ar trīs gūtiem vārtiem izcēlās "Liverpool" graujošā uzvarā 7:1 (1:1) Glāzgovas "Rangers", turklāt viņš laukumā devās uz maiņu.

Salāhs "hat trick" guva sešās minūtēs un 12 sekundēs, pārspējot Bafetimbi Gomisa iepriekšējo rekordu. Francūzis nepilnu astoņu minūšu laikā trīs vārtus guva 2011.gada mačā, kurā franču Lionas "Olympique" ar 7:1 sagrāva Zagrebas "Dinamo" no Horvātijas.

Spēlē Glāzgovā 17.minūtē vienīgos vārtus "Rangers" labā guva Skots Ārfilds, bet spēles turpinājumā "Liverpool" guva septiņus bezatbildes vārtus.

24.minūtē rezultātu izlīdzināja Robertu Firminu, kurš izvirzīja vadība Anglijas vienību arī 55.minūtē. Mača turpinājumā "hat-trick" sakrāja Salāhs, bet pa vienai bumbai pretinieku vārtos raidīja Darvins Nunjess un Hārvijs Eliots.

Pēc četrām spēļu kārtām A apakšgrupas līdere ir "Napoli", kas sakrājusi 12 punktus un nodrošinājusi astotdaļfinālu. Otro vietu ieņem "Liverpool" ar deviņiem punktiem, kurai seko "Ajax" ar trīs punktiem, bet "Rangers" vienība nav tikusi pie punktiem un ierindojas ceturtajā pozīcijā.

"Tas noteikti uzlabos garastāvokli. Tas ir labi," par Salāha "hat trick" un komandas pārliecinošo uzvaru pēc spēles teica "Liverpool" galvenais treneris Jirgens Klops. "Mēs visi zinām, kas mūs gaida svētdien. Protams, tā būs cita spēle, bet labāk uz to doties ar šodien iegūtajām emocijām."

Kā zināms svētdien premjerlīgas ietvaros "Liverpool" tiksies ar čempionvienību Mančestras "City".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu