Nepārspētais Japānas bokseris Inoue decembrī mēģinās kļūt par absolūto čempionu

CopyDraugiem X Whatsapp
Naoja Inoue
Naoja Inoue Foto: AFP/SCANPIX

Japānas bokseris Naoja Inoue decembrī aizvadīs cīņu ar angli Polu Batleru, mēģinot kļūt par absolūto čempionu vieglajā svara kategorijā.

Kā ceturtdien paziņoja 29 gadus vecais Inoue, cīņa ar Batleru plānota šī gada 13. decembrī Tokijā.

Inoue ir Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) un Pasaules Boksa padomes (WBC) versiju čempions, bet Batleram pieder Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona josta.

"Vēlos, lai mans vārds tiktu ierakstīts pasaules boksa vēsturē," ceturtdien preses konferencē teica līdz šim profesionālajā ringā neuzvarētais japānis.

"Pols Batlers ir ļoti apdāvināts daudzveidīgs bokseris, kuram nav acīmredzamu vājo vietu. Vēlos viņu soli pa solim viņu nogurdināt un tad nogāzt," par plāniem uz cīņu pastāstīja Inoue. "Nodemonstrēšu nepārprotamu atšķirību mūsu spēkos un apvienošu visas jostas."

Ja Inoue izcīnīs uzvaru, viņš kļūs par pirmo absolūto čempionu no Āzijas un vien devīto tādu bokseri kopš "četru jostu ēras" no 2004. gada.

Pēdējo cīņu Inoue aizvadīja februārī, kad duelī par WBC jostu jau otrajā raundā ar nokautu uzveica filipīniešu leģendu Nonito Donairi, kuram 2019. gadā atņēma arī WBA versijas čempiona titulu.

Inoue karjeras laikā uzvarējis visās 23 cīņās, 20 no tām noslēdzot ar nokautu.

Tikmēr 33 gadus vecais Batlers pēdējo cīņu aizvadīja aprīlī, kad pēc punktiem pieveica filipīnieti Džonasu Sultanu, nosargājot WBO titulu. Karjeras laikā anglis 36 cīņās ticis pie 34 uzvarām un piedzīvojis divus zaudējumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu