Beidzot apstiprināta jaunā LRF vadība

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Regbija federācijas prezidents Kārlis Vents
Latvijas Regbija federācijas prezidents Kārlis Vents Foto: Edijs Pālens/LETA

Pēc pagājušajā nedēļā notikušajām Latvijas Regbija federācijas (LRF) prezidenta vēlēšanām un valdes locekļu apstiprināšanas LRF biedru ārkārtas sapulces lēmumus ir apstiprinājis Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistrs (UR), ceturtdien ziņo LRF.

7.oktobrī LRF biedru ārkārtas sapulcē šogad ceturto reizi tika vēlēts federācijas prezidents.

Piektdien kopsapulcē piedalījās 22 balsstiesīgie biedri, kuri balsoja par trim amata kandidātiem - Kārli Ventu, Aivaru Pilenieku un Māri Zeltiņu. Pirmajā kārtā ar vienkāršo balsu vairākumu - 12 balsīm - par prezidentu tika ievēlēts Vents.

Jau balsojuma pirmajā kārtā par LRF prezidentu tika ievēlēts Kārlis Vents, savukārt valdes locekļu amatos tika apstiprināta Zane Sirsniņa-Kukaine un Andrejs Šilinskis.

Lai kopsapulce norisinātos juridiski korekti, piektdien tajā bija pieaicināts jurists Mārtiņš Dambergs, kurš ir Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) viceprezidents juridiskajos jautājumos.

LRF ziņo, ka arī "UR ir veicis izmaiņas LRF amatpersonu sastāvā, nostiprinot visu triju personu juridisko statusu un tiesības ieņemt un pildīt federācijas prezidenta un valdes locekļu amatus un pienākumus".

Līdz ar to ir noslēdzies vairāk nekā pusgadu ilgušais neskaidrības posms, kas saistīts ar federācijas vadības jautājumu.

"Pašreiz par svarīgāko uzdevumu esmu izvirzījis panākt vienotu mērķu nodefinēšanu, lai katrs atsevišķi un mēs kā regbija sabiedrība visi kopā saprotam, kāpēc kaut ko darām un ko vēlamies kopīgi sasniegt," par pirmo darbu saka jaunais LRF prezidents.

"Jaunajai vadībai ir stratēģisks redzējums regbija attīstībai. Tāpat ir izstrādātas vadlīnijas, kur investēt laiku un enerģiju. Tomēr būtisks ir apaļā galda princips, kur ikviens aktīvs regbija klubs var izteikt viedokli, pakritizēt, atrast kompromisu un galvenais sasniegt rezultātu. Sakārtota vide, konkrēti plāni un sasniedzami mērķi ir mūsu prioritāte," turpmākos darbus īsumā nosauc Vents.

"Par ilgtermiņa prioritāti LRF esmu izvirzījis regbija kā sporta veida attīstību Latvijā, kas sevī iekļauj gan jaunu spēlētāju piesaisti, gan esošo turnīru un čempionātu organizatorisko pilnveidi un sieviešu un vīriešu izlašu startus," plānus skairo Vents.

Viņš stāsta, ka viena no lielajām prioritātēm ir kļūt par "neatņemamu un organisku Eiropas regbija saimes sastāvdaļu", startējot Eiropas ranga turnīros, vērtējot citu valstu pieredzi un piedaloties Eiropas regbija nākotnes jautājumu apspriešanā, kā arī apgūstot Eiropas Regbija federācijas (RE) un Pasaules regbija federācijas (WR) piedāvāto finansējumu.

LRF biedri maijā pārvēlēja amatā iepriekšējo prezidentu Pilenieku, taču Uzņēmu reģistrā netika apstiprināti vēlēšanu kongresa dokumenti un bija nepieciešams rīkot jaunas vēlēšanas, jo netika apstiprināta Pilenieka piedāvātā valde. Jūlija sākumā par LRF jauno prezidentu tika apstiprināts Vents, taču arī viņa virzītā valde neguva federācijas biedru atbalstu.

Tādējādi federācija bija spiesta izsludināt trešās prezidenta vēlēšanas, kurās augustā vēlreiz par prezidentu tika apstiprināts Vents un vēlāk arī valde pilnā sastāvā. Tiesa, arī šo vēlēšanu rezultātus Uzņēmumu reģistrs neapstiprināja un, līdz ar to, tika izsludināta vēl viena kopsapulce ar prezidenta un valdes vēlēšanām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu