Forsbergs: Visa Eiropa iebilst pret Krievijas izlases dalību Pasaules kausā (4)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Peters Forsbergs
Peters Forsbergs Foto: Aftonbladet

Zviedrijas hokeja asociācijas viceprezidents Peters Forsbergs norādījis, ka visām Eiropas hokeja federācijām nostāja Krievijas jautājumā ir vienota. Neviena no Vecā kontinenta hokeja valstīm nevēlas Krievijas dalību 2024. gada Pasaules kausa (PK) izcīņā.

Pasaules kausa sacensības hokejā pirmoreiz risinājās 1996. gadā, kad tās tika ieviestas kā leģendārā Kanādas kausa aizstājējas. Nākamie turnīri norisinājās 2004. un 2016. gadā.

2024. gada Pasaules kausa izcīņu iecerēts aizvadīt 15 dienu periodā aiznākamā gada februārī. Plānots, ka turnīrā piedalīsies vismaz astoņas izlases, taču pārrunāta iespēja arī aizvadīt kvalifikācijas kārtu, kas komandu skaitu palielinātu līdz desmit.

Pagaidām nav skaidrības, vai turnīrā piedalītos Krievijas izlase, kas pēc Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) diskvalifikācijas ir izslēgta no starptautiskajiem turnīriem.

2022. gada pasaules čempionātā Krievija un Baltkrievija nepiedalījās. Šīs komandas nepiedalīsies arī nākamā gada pasaules čempionātā, kas risināsies Somijā un Latvijā. 

"Mēs nepārprotami esam norādījuši, raugoties no visas Eiropas perspektīvas, ka mēs nevaram spēlēt pret krieviem, kamēr turpinās karš," atsaucoties uz aģentūru TT, Forsberga teikto citē "Aftonbladet". 

Iepriekš NHL komisāra vietnieks Bills Deilijs deva mājienus, ka Krievijai vajadzētu piedalīties Pasaules kausā. 

NHL savas durvis krievu spēlētājiem nav aizvērusi. Čehijas valdība iepriekš negatīvi vērtēja Krievijas hokejistu piedalīšanos Prāgā notikušajās NHL sezonas atklāšanas spēlēs. Lai arī tika iebilsts, krievu hokejisti devās laukumā, kad sacentās Sanhosē "Sharks" un Nešvilas "Predators" komandas. 

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu