Vilņas "Žalgiris" svin pirmo uzvaru UEFA Konferences līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vilņas "Žalgiris" futbolisti
Vilņas "Žalgiris" futbolisti Foto: Reuters/ScanPix

Vilņas "Žalgiris" futbolisti ceturtdien svinēja savu pirmo uzvaru UEFA Konferences līgas grupu turnīrā.

"Žalgiris", kas ir pirmā Lietuvas komanda Eirokausu grupu sacensībās, mājās ar 2:1 (2:0) pārspēja Erevānas "Pyunik" no Armēnijas.

Abos gūtajos vārtos mājiniekiem asistēja Matiass Ojevusi. 23.minūtē angļu uzbrucējs pēc auta iemetiena pagarināja bumbas lidojuma virzienu un Fabjēns Urega no soda laukuma trieca bumbu vārtos. Trīs minūtes pirms pirmā puslaika beigām Ojevusi divu aizsargu ielenkumā ar galvu pameta bumbu uz priekšu Renanam Oliveiram, kurš ar spēcīgu sitienu panāca 2:0.

12 minūtes pirms pamatlaika beigām Arass Ozbilizs realizēja 11 metru soda sitienu un samazināja Lietuvas kluba pārsvaru.

Otrā šīs grupas spēlē Bratislavas "Slovan" mājās cīnījās neizšķirti ar "Basel" - 3:3 (1:1).

H grupā pēc četrām spēlēm visām komandām ir gana labas izredzes iekļūt izslēgšanas turnīrā, kur iekļūs divi spēcīgākie klubi. Šveices klubam ir septiņi punkti, Armēnijas komandai - seši, Slovākijas futbolistiem - pieci, bet Lietuvas vienībai - četri.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Maijā Tirānā par turnīra pirmo čempioni tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma".

2022./2023.gada sezonā fināls norisināsies Čehijas galvaspilsētā Prāgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu