Cik daudz nopelna UFC ringa meitenes?

Miks Kuncevičs
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Katrā "Ultimate Fighting Championship" (UFC) cīņu šovā gar oktagona būri noiet sieviete, kas ir trūcīgi ģērbusies, lai publikai parādītu plāksnīti ar raunda numuru. Cik daudz par šādu nodarbi daiļā dzimuma pārstāves saņem?

Vidējais UFC ringa meitenes atalgojums par vienu cīņu vakaru ir no 1000 līdz 5000 ASV dolāru. Savukārt gada griezumā meitenes nopelna no 20 000 līdz 50 000 ASV dolāru. Pašas labākās tiek krietni dāsnāk atalgotas, piemēram, Ariana Seleste ir pelnošākā ringa meitene, kura vidēji gadā saņem ap vienu miljonu ASV dolāru. Protams, visa šī lielā naudas summa nav ienākusi par gaidāmā raunda vēstīšanu vien, bet UFC ir bijis tramplīns citām sadarbībām.

Darba gaitas Lasvegasā dzimusī meitene sāka 2006. gadā un tiek spekulēts, ka viņas iekrājumi sasniedz četrarpus miljonus ASV dolāru. Protams, šīs dāmas gadījums ir rets izņēmums un tuvākā sāncense pelna ap 50 000 ASV dolāru gadā. Nedrīkst aizmirst, ka UFC nekad neizpauž savu darbinieku un cīkstoņu finansiālo informāciju, tāpēc šie skaitļi var nebūt 100% precīzi.

Nenoliedzami UFC ir ļoti pateicīga platforma, kurā popularizēt savu tēlu. Populārākajām ringa meitenēm sociālo mediju sekotāju skaits ir virs 200 tūkstošiem. MMA sporta atpazīstamība dod arī iespējas apvienot ringa pienākumus ar vēl kādu darbu, piemēram, iepriekš minētā Seleste piestrādā par modeli.

Noteikti palīdz arī apstāklis, ka lielākā daļa UFC auditorijas ir vīrieši vecumā no 25 līdz 44 gadiem, kuriem šādas pievilcīgas daiļavas pastiprina interesi par ringā notiekošajiem notikumiem, arī brīžos, kad astoņstūrī nenotiek cīņas.

Foto: TVNET kolāža

Cik nopelna jauktās cīņas mākslas (MMA) sportists UFC? Pēc mediju aplēsēm, pieredzējis cīkstonis par vienu uznācienu ringā saņem ap 80 000 dolāru, bet zemāka ranga meistariem nākas samierināties ar daudz mazāku algas čeku. UFC minimums, ko cīkstonim drīkst maksāt, ir 12 000 ASV dolāru.

Protams, tādas organizācijas zvaigznes kā Izraels Adesanja, Džons Džounss, Šons O'Melijs un citi nopelna krietni vairāk. Savukārt bijušās sieviešu MMA zvaigznes Rondas Rouzijas karjeras ienākumi pēc "Forbes" aplēsēm ir mērāmi ap 4,3 miljoniem ASV dolāru.

Kādreizējā UFC superzvaigzne Habibs Nurmagomedovs 2021. gadā nievājoši izteicās par ringa meitenēm. "Es nevēlos nevienu aizvainot, taču ringa meitenes ir bezjēdzīgas. Kāda ir viņu funkcija? To, ka notiek otrais raunds, var parādīt uz ekrāna," sacīja Nurmagomedovs. "Katram cilvēkam ir savas preferences - kultūra un vērtības. Kad ar tēvu apmeklējām cīņu, garām gāja viņas (ringa meitenes) un rādīja, ka ir otrais raunds. Taču neviens neskatījās uz raunda numuru. Mēs ar tēvu jutāmies neērti. Es neesmu pret to, jūs varat turpināt to darīt, taču nelieciet man to pieņemt."

Augot UFC atpazīstamībai pasaulē, alga pavisam noteikti palielināsies visiem darbiniekiem, tai skaitā ringa meitenēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu