Neimara lieta: Futbolistam pieprasa piecu gadu cietumsodu (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Neimars
Neimars Foto: AFP/SCANPIX

Brazīlijas investīciju kompānija DIS pieprasījusi, lai Neimaram tiktu piespriests piecu gadu cietumsods saistībā ar viņa pāreju 2013. gadā no "Santos" komandas uz Spānijas grandu "Barcelona", vēsta BBC.

Nākamajā nedēļā Brazīlijas futbola superzvaigzne stāsies tiesas priekšā. Viņš tiek apsūdzēts par krāpšanos un korupciju darījumā pārejā uz "Barcelona".

30 gadus vecais Neimars noraidījis visas apsūdzības, taču 2017. gadā viņš zaudēja apelācijas sūdzībā Spānijas Augstākajā tiesā, kā rezultātā tiesas prāvu ierosināja Spānijas prokurori.

Spānijas prokuratūra futbolistam pieprasa divu gadu cietumsodu. 

Parīzes "Saint-Germain" futbolistam pirmdien Barselonā tiesā būs jāierodas klātienē. Nav gan skaidrs, vai viņam tiks lūgts palikt uz visu tiesas laiku, kas varētu ilgt divas nedēļas.

Par cietušo Neimara pārejā sevi uzskata DIS, kuram tolaik uz futbolistu piederēja 40% tiesību. Kompānija jūtas apkrāpta, jo Neimara pārejas laikā futbolista tirgus vērtība bija apmēram 60 miljoni eiro. Spānijas klubs par Neimara pāreju samaksāja 57,1 miljonus eiro, bet 40 miljonus no šīs summas saņēma futbolista vecāki, kuriem arī būs jāstājas tiesas priekšā. 

DIS saņēma 40% no 17,1 miljona eiro atlikuma, kas tika samaksāts "Santos" klubam.

Apsūdzēti ir arī bijušie "Barcelona" prezidenti Hoseps Marija Bartomeu un Sandro Rosels, kā arī bijušais "Santos" prezidents Odilio Rodrigess.

Neimaru ģimeni pārstāvošie advokāti savā paziņojumā apgalvo, ka Spānijas tiesai "trūkst jurisdikcijas, lai ierosinātu kriminālvajāšanu pret Neimaru ģimeni un viņu uzņēmumu N&N", jo šīs darbības pastrādājuši Brazīlijas pilsoņi ārpus Spānijas teritorijas.

Viņi arī norāda, ka Brazīlijā iespējamie noziegumi nav sodāmi.

Neimaram tiek pieprasīts samaksāt arī 10 miljonu eiro soda naudu. 

Neimars "Barcelona" pārstāvēja no 2013. līdz 2017. gadam. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu