Rīgas "Dinamo" atspēlē triju vārtu deficītu un izcīna uzvaru

CopyDraugiem X Whatsapp
Miķelis Rēdlihs
Miķelis Rēdlihs Foto: Guntis Lazdāns

Rīgas "Dinamo" komanda sestdien Rīgā "Optibet" Hokeja līgas (OHL) mačā atspēlēja triju vārtu deficītu un svinēja uzvaru.

"Dinamo" mājas spēlē ar 5:4 (0:2, 4:1, 1:1) pieveica citu Rīgas klubu "Prizma".

Elvis Kaimiņš 22.minūtē jau bija guvis trīs vārtus, pirmos no tiem iemezdams vairākumā, un panācis "Prizma" 3:0 pārsvaru.

Renārs Cipruss 27.minūtē vienus vārtus atguva, bet puslaika vidū 72 sekunžu laikā 3:3 panāca Ņikita Priede un Miķelis Rēdlihs.

Uz Edija Brahmaņa precīzu raidījumu viesi trešā perioda 58.sekundē atbildēja ar Armanda Bērziņa "golu", taču Cipruss minūti un 49 sekundes pirms pamatlaika beigām liedza viesiem izcīnīt kaut punktu.

Par komandu labākajiem spēlētājiem tika atzīti Brahmanis un triju vārtu autors Kaimiņš.

Cipruss (2+1) un Brahmanis (1+2) sakrāja pa trim rezultativitātes punktiem, betRēdlihs pievienoja divus (1+1).

Viesiem divas rezultatīvas piespēles sakrāja Haralds Štrombergs.

Citā mačā "Mogo"/LSPA mājās ar 12:4 (5:1, 2:3, 5:0) sagrāva Kauņas "City", atgūstot uz pusstundu zaudētās līderpozīcijas turnīra tabulā.

Mājiniekiem sešus rezultativitātes punktus sakrāja Kārlis Ozoliņš (4+2), piecus - Elviss Želubovskis (2+3), pa trim - Artūrs Ozoliņš, Rûdolfs Maslovskis (abiem - 1+2), Niks Zīle un Krišs Lipsbergs (abiem - 0+3).

Viesiem divus vārtus guva Aivars Bendžus, kurš tika atzīts par labāko Kauņas vienībā. Mājiniekiem labākā spēlētāja balvu izpelnījās vārtsargs Kārlis Beķeris-Brīvkalns, kurš atvairīja 15 no 19 metieniem.

Hokeja skola "Rīga" izbraukumā papildlaikā ar 2:3 (0:1, 1:0, 1:1, 0:1) piekāpās Elektrēnu "Energija".

13.minūtē Donats Kumeļausks izvirzīja vadībā mājiniekus.

Kristers Ansons 32.minūtē atjaunoja līdzsvaru uz tablo, bet Kārlis Andersons 45.minūtē vadībā izvirzīja viesus - 2:1.

56.minūtē ukrainis Danils Carkovskis panāca neizšķirtu - 2:2.

Pagarinājumā vārtus mājinieki iemeta sekundi pirms tā beigām, izceļoties Klimentijam Lisakam.

Elektrēnu komandā divus (1+1) rezultativitātes punktus sakrāja Carkovskis.

Dienas pēdējā spēlē čempione Jelgavas "Zemgale"/LLU viesos tikai pagarinājumā ar 3:2 (2:2, 0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Viļņas "Hockey Punks".

Ar Roberta Andersona un Daniela Bunkus precīziem metieniem viesi divreiz izvirzījās vadībā, bet abas reizes mājinieki atspēlējās, vārtus gūstot Tadam Kumeļauskam un Laisvīdam Kudrevičam.

Uzvaras vārtus jelgavnieki guva vien astoņas sekundes pirms pagarinājuma beigām, kad ar vārtu guvumu izcēlās Roberts Vītols.

Divas rezultatīvas piespēles šajā mačā uzvarētāju rindās tika Reinardam Pētersonam, bet mājiniekiem divi rezultativitātes punkti (1+1) - abiem vārtu guvējiem.

Par labāko mājinieku rindās tika atzīts vārtsargs Sergejs Pisarenko, bet uzvarētāju vienībā - uzbrucējs Deniss Vilmans.

Tabulas galvgalī ar 22 punktiem 11 mačos atgriezusies "Mogo"/LSPA komanda, 21 punkts 12 cīņās ir Rīgas "Dinamo", bet 17 punkti desmit spēlēs - "Zemgale"/LLU komandai, kamēr 11 punktus 11 mačos guvusi Hokeja skola "Rīga". Desmit mačos septiņi punkti ir Viļņas "Hockey Punks", bet seši - Rīgas "Prizma", kurām ar pieciem punktiem astoņās cīņās seko Kauņas "City". Turnīra tabulas apakšā ar četriem punktiem septiņās un diviem punktiem deviņās cīņās ierindojas attiecīgi Elektrēnu "Energija" un "Daugavpils Ledus Sporta Skola"/"Dinaburga".

Šosezon līgā spēlēs deviņas komandas - sešas no Latvijas un trīs no Lietuvas.

2021./2022.gada sezonā savu pirmo Latvijas čempionu titulu izcīnīja Jelgavas "Zemgale"/LLU, sērijā ar 4-0 pieveicot līdzšinējo čempioni "Olimp"/"Venta 2002".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu