Bagatskis pagarina līgumu ar Ukrainas izlasi

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ainars Bagatskis
Ainars Bagatskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Ukrainas Basketbola federācija pagarinājusi līgumu ar latviešu treneri Ainaru Bagatski par nacionālās valstsvienības trenēšanu.

Šobrīd vienošanās ir pagarināta līdz 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas cikla beigām. Atlases otrā posma apakšgrupā Ukraina ar vienu uzvaru sešās spēlēs savā apakšgrupā ir piektajā vietā un tikpat kā ir zaudējusi izredzes iekļūt finālturnīrā.

Ukraiņi Bagatska vadībā šogad izcīnīja 11.vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā. Kā tviterī raksta basketbola apskatnieks Oleksandrs Prošuta, Bagatskis pēc finālturnīra esot atvadījies no spēlētājiem, liekot noprast, ka neturpinās vadīt Ukrainas izlasi.

Bagatskis Ukrainas izlases stūri pārņēma 2019.gada maijā.

Tāpat viņš pēdējās trīs sezonas vadīja "Kyiv" komandu, kurai divas reizes palīdzēja sasniegt FIBA Eiropas kausa izslēgšanas spēles, kā arī pa reizei izcīnīt sudrabu un bronzu Ukrainas superlīgā.

Pirms tam izlašu līmenī Bagatskis no 2010. līdz 2017.gadam vadīja Latvijas vīriešu basketbola izlasi.

Bagatskis trenera karjeras laikā vadījis klubus Gruzijā un Ukrainā, tostarp Kijivas "Budiveļņik", ko divreiz aizveda līdz valsts čempionu godam. Tāpat viņš strādājis arī ar Latvijas klubiem "Barons" un "Valmiera", slaveno Lietuvas komandu Kauņas "Žalgiris", Krievijas vienībām Krasnojarskas "Jeņisej" un "Ņižņij Novgorod", kā arī bijis Turcijas kluba Stambulas "Dariššafaka" treneru kolektīvā un vadījis Izraēlas grandu Telavivas "Maccabi" un Vācijas komandu Bambergas "Brose".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu