Video ⟩ Ābolam lielisks sniegums Zviedrijā, Dzierkals rezultatīvs Čehijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Rodrigo Ābols (pa kreisi)
Latvijas hokejists Rodrigo Ābols (pa kreisi) Foto: Orebro Hockey/Twitter

Latvijas uzbrucējs Rodrigo Ābols otrdien Erebrū guva vārtus un sakrāja divas rezultatīvas piespēles Zviedrijas hokeja augstākās līgas (SHL) spēlē, viņa pārstāvētajai "Orebro" svinot uzvaru savā laukumā.

"Orebro" mājās ar 6:3 (1:1, 2:2, 3:0) pieveica "Skelleftea".

Ābols vairākumā guva vārtus pēc spēlētām 19 minūtēm, panākot 1:1, kā arī piedalījās komandas otro (2:1) un piekto (5:3) vārtu gūšanā.

Komandas kapteinis vienā spēlē sakrāja vairāk rezultativitātes punktu kā desmit iepriekšējās spēlēs kopā. Viņa kontā tagad 11 spēlēs ir pieci (3+2) rezultativitātes punkti.

Ābols uz ledus pavadīja 15 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā divreiz meta pa vārtiem, uzvarēja pusē iemetienu, vienreiz izpildīja spēka paņēmienu un maču noslēdza ar +/- rādītāju +2.

Ar 17 punktiem 11 mačos "Orebro" turnīra tabulā ieņem ceturto vietu 14 komandu konkurencē.

Pagājušajā sezonā Kārlstades "Farjestad" finālā pieveica "Lulea" vienību.

Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals otrdien viņa un Kristofera Binduļa pārstāvētās Česke Budejovices "Motor" zaudējumā Čehijas hokeja ekstralīgas izbraukuma spēlē pret Kladno "Rytīrži" ar aizsargiem Kristapu Sotnieku un Oskaru Cibuļski sastāvā guva komandas vienīgos vārtus.

"Motor" viesos piekāpās ar 1:2 (0:0, 0:1, 1:1).

Dzierkals vārtus guva 42.minūtē, panākot 1:1. 21 minūtē un 24 sekundēs laukumā viņš četrreiz meta pa vārtiem un tika pie +/- rādītāja +1. Bindulis 19 minūtēs un 11 sekundēs laukumā trīsreiz meta pa vārtiem.

Tie Dzierkalam bija otri vārti sezonas 12 spēlēs.

Pretinieku rindās Sotnieks 18 minūtēs un 32 sekundēs laukumā sakrāja +/- rādītāju -1, bet Cibuļskis 15 minūtēs un 58 sekundēs pa reizei meta pa vārtiem un pielietoja spēka paņēmienu.

Aizsarga Uvja Balinska pārstāvētā Liberecas "Bīlī Tygrži" savā laukumā ar 3:4 (1:0, 1:1, 1:2, 0:0, 0:1) atzina Karlovi Varu "Energie" pārākumu, Balinskim tiekot pie +/- rādītāja +2.

Citā spēlē ar latviešu piedalīšanos uzbrucēja Roberta Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera" viesos ar 1:2 (0:1, 0:0, 1:1) piekāpās Brno "Kometa", Bukartam piecreiz metot pa vārtiem.

Uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētā "Mlada Boleslav" viesos ar 2:1 (0:1, 1:0, 0:0, 0:0, 1:0) pieveica Pilzenes "Škoda", Bičevskim uzvarot astoņos no deviņiem iemetieniem.

Visbeidzot trīs latviešu aizsargu Ralfa Freiberga, Kristapa Zīles un Jāņa Jaka pārstāvētā Litvīnovas "Verva" mājās spēli ar līdervienību Pardubices "Dynamo" beidza bez gūtiem vārtiem, bet pēcspēles metienos ar 4:3 pārāki bija viesi. Mājinieku rindās Zīle divreiz apdraudēja pretinieku vārtus ar metieniem, bet Freibergam mačs ar noraidījumu līdz spēles beigām par uzbrukumu galvas rajonā beidzās pēc laukumā pavadītām 42 sekundēm.

Pēc 12 spēlēm Vītkovices "Ridera" ar 22 punktiem ir otrā, "Mlada Boleslav" ar 21 punktu ir trešā, Liberecas "Bīlī Tygrži" ar 19 punktiem 11 cīņās ieņem piekto vietu, 17 punkti desmit cīņās Kārļa Čukstes Tršinecas "Ocelārži" dod astoto vietu, Kladno "Rytīrži" ar 13 punktiem 12 cīņās ir 12.vietā, Česke Budejovices "Motor" ar 12 punktiem 12 dueļos ir 13., bet 14.vietā ar deviņiem punktiem 12 spēlēs 14 komandu konkurencē ir Litvīnovas "Verva".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu