Juris Gorkšs: "Audas" uzvara Latvijas kausā ir piemērs pārējiem, ka viss ir iespējams

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
FK "Auda" svin uzvaru Latvijas kausa finālā
FK "Auda" svin uzvaru Latvijas kausa finālā Foto: Sanita Ieva Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

"Audas" futbolistu uzvara Latvijas kausā ir piemērs pārējām komandām, ka viss ir iespējams, pēc titula izcīnīšanas sarunā ar žurnālistiem uzsvēra kluba izpilddirektors Juris Gorkšs.

"Audas" futbolisti trešdien "Skonto" stadionā uzvarēja Latvijas kausa izcīņā, titula spēlē ar rezultātu 1:0 pārspējot RFS.

"Auda" ir kluba ilggadējā prezidenta Gorkša lolojums, un pēc kausa izcīnīšanas viņš neslēpa, ka šī trofeja viņam nozīmējot visu dzīvi.

"Vēl neesmu aptvēris to, kas ir noticis. Jā, spēlējām finālā, bet tas viss notika tik strauji... Kad pienāca fināla diena, paliku nedaudz domīgs un nervozs. Ir bijuši tik daudz cilvēki, kuri tam ir ticējuši. Vēlreiz gribu pieminēt Juri Docenko, kurš ir "Audu" uzbūvējis un audzinājis jauno futbola maiņu. Tas ir piemērs pārējiem, ka viss ir iespējams - kausā var uzvarēt jebkura komanda Latvijā, kas mīl futbolu un uz to ir ilgi gājusi," stāstīja Gorkšs.

"Naudas nebija vairāk kā vadošajiem klubiem, bet šeit bija dvēsele, cieņa pret sevi, pretinieku un līdzjutējiem. Uztraucāmies, ka, nespēlējot Ķekavā, nebūs atbalsta no kluba cilvēkiem. Pēc šīm ovācijām un aplausiem jutu, ka mums ir līdzjutēji. Neesam to radījuši mākslīgā veidā vai kā pielabinājuši viņus," turpināja kluba izpilddirektors.

Gorkšs arī atzīmēja, ka komanda pret jebkuru pretinieku aizvadot spēles tā, kā tas būtu pēdējais mačs.

"Bijām patiesi un izlikām visus savu spēkus, lai skatītāji nebūtu vīlušies. Neskatoties uz to, ka vairs nevaram būt ceturtajā vietā, turpināsim tāpat spēlēt," solīja Gorkšs.

Gada sākumā tika paziņots, ka klubu atbalstīs investors no Krievijas Andrejs Viļenkins, bet tā ikdienas darbu vadīs ģenerāldirektors Fransis Žustēns Zodeugans, savukārt izpilddirektora pienākumus pildīs Gorkšs.

"No sponsoriem saņemam tikai atbalstu. Viņi redz, kā puiši strādā un attiecas pret darbu un priecājās par katru uzvaru, jo neviens necerēja, ka spēlēsim šādi, kā tagad," teica Gorkšs, noraidot, ka pirms finālmača būtu bijis kāds spiediens no atbalstītājiem par nepieciešamību izcīnīt titulu.

"Auda" šajā sezona vienā no virslīgas spēlēm, kurā ar 2:0 uzvarēja "Metta" vienību, vēlāk saņēma tehnisko zaudējumu 0:3 par nepilnīgi aizpildītu protokolu. Lai gan pēc kausa izcīnīšanas ir nodrošināta Eirokausu ceļazīme un kopvērtējumā nav iespējams pacelties augstāk par piekto pozīciju, klubs joprojām uzturēs apelāciju, lai atgūtu trīs punktus turnīra tabulā.

"Tas ir principa jautājums. Uzskatām, ka tas bija nekrietni, kādā veidā šī situācija tika risināta. Rezultātu veido laukumā, un šis nebija tas gadījums, par kuru piespriež šādu sodu. Mēs neuzlaidām nelegāli spēlētāju laukumā. Ar tiesnešu un tehniskā delegāta palīdzību fiksējām neprecizitātes vai tehniskās problēmas sistēmā. Ar atklātām kārtīm nācām laukumā, neko neslēpjot un nemānoties. Nebija nekāda pamata mums piemērot šādu sodu," skaidroja Gorkšs.

Iepriekšējo reizi Latvijas augstākajā līgā "Auda" spēlēja no 2002. līdz 2004.gadam. Četrus mačus pirms sezonas beigām Ķekavas komanda turnīra tabulā ir stabilā piektajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu