Gogols: Man ir sajūta, ka mana misija nav beigusies

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mihals Gogols
Mihals Gogols Foto: Zane Bitere/LETA

Polijas speciālistam Mihalam Gogolam Latvijas vīriešu volejbola izlases galvenā trenera amatā vēl neizdevās sasniegt visus mērķus pirmā kopā aizvadītā cikla laikā, atzina pats treneris.

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) valde otrdien lēma, ka vīriešu volejbola izlasi vismaz līdz nākamā gada Eiropas Sudraba līgas turnīra beigām turpinās vadīt Polijas speciālists Gogols, un viņam izvirzītais mērķis ir uzvara Sudraba līgā.

Tāpat tiek plānots Gogolu iesaistīt darbā ar jaunatnes treneriem, lai viņš varētu sniegt savu skatījumu par to, kam vajadzētu pievērst vairāk uzmanības Latvijas jauno spēlētāju sagatavošanas procesā. Šī iemesla dēļ visticamāk novembrī tiks organizēts īpašs treneru seminārs.

"Man ir sajūta, ka mana misija nav beigusies, jo valsts izlasē darbs un progress vienmēr ir ilgāks nekā klubā," par savu motivāciju turpināt trenēt Latvijas izlasi sarunā ar LVF teica Gogols.

"Aizvadītajā vasarā mēs Eiropas Zelta līgā cīnījāmies, taču "buksējām". Dažas komandas kā Čehija bija acīmredzami spēcīgākas par mums, ar dažām varējām cīnīties un pat uzvarēt, kā tas bija ar Igauniju. Tomēr, protams, tas ir sarežģīti, jo sākumā ir jāapgūst daudzas jaunas lietas, jāiemācās jauna spēles sistēma un jāadaptējas jaunam volejbola veidam," aizvadīto darbu ar izlasi raksturoja treneris. "Tāpat mums arī trūka daudzu volejbolistu, kad uzsākām Zelta līgas sacensības, bet daži spēlētāji sezonas laikā klubos spēlēja maz."

Gogols atklāja, ka, neskatoties uz neiekļūšanu Eiropas čempionāta finālturnīrā, izlasei otrajā gatavošanās posmā izdevās paveikt labu darbu un progresēt.

"Domāju, ka labākais šobrīd ir turpināt, jo otro sezonu mēs sāksim no cita atskaites punkta - nav jāmācās jaunas lietas, jo tās jau ir zināmas," skaidroja treneris. "Es vēlos, lai manā rīcībā ir spēlētāji ar labu spēļu pieredzi, lai viņiem ir svarīga loma savos klubos."

Viņš arī pauda cerību, ka Latvijas izlases spēlētāji aizvadīs labas sezonas savos klubos, un viņi būtu gatavi palīdzēt valstsvienībai.

Gogols Latvijas izlases galvenā trenera amatā tika apstiprināts pērn. Vienošanās ar speciālistu tika panākta uz diviem gadiem pēc formulas 1+1, tāpēc, ja Latvijas valstsvienībai izdotos iekļūt Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā, līgums automātiski tiktu pagarināts līdz finālturnīra beigām.

Pirms tam Latvijas valstsvienību četrus gadus vadīja igauņu treneris Āvo Kēls, kura vadībā valstsvienība pēc 26 gadu pārtraukuma atgriezās Eiropas čempionāta finālturnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu