Svarcēlājs Mežinskis kļūst par Eiropas U-23 vicečempionu

CopyDraugiem X Whatsapp
Armands Mežinskis.
Armands Mežinskis. Foto: https://www.facebook.com/sportaskolaspars

Latvijas svarcēlājs Armands Mežinskis piektdien Eiropas U-23 svarcelšanas čempionātā grupā izcīnīja sudraba godalgu svara kategorijā līdz 89 kilogramiem.

Vispirms raušanā Mežinskis pirmajā mēģinājumā tika galā ar 150 kilogramiem, bet pēc viena neveiksmīga piegājiena trešajā pacēla arī 155 kilogramus, nopelnot mazo bronzas medaļu.

Raušanā labāko rezultātu sasniedza itālis Kristiano Džuzepe Fiko, kurš pacēla 165 kilogramus, bet otro vietu ar 160 kilogramiem ieņēma vācietis Rafaels Frīdrihs.

Savukārt grūšanā Mežinskis pirmajā piegājienā tika galā ar 188 kilogramiem, kam sekoja viens neveiksmīgs mēģinājums pacelt 197 kilogramus, kas viņam tomēr izdevās noslēdzošajā mēģinājumā. Latvijas sportists grūšanā sasniedza otro labāko rezultātu.

Grūšanā labākais arī bija Fiko, kurš pacēla 200 kilogramus, bet trešo vietu ieņēma armēnis Vardans Manukjans ar 192 kilogramiem.

Deviņu svarcēlāju konkurencē uzvaru, sakrājot 365 kilogramus, izcīnīja itālis Fiko. Viņam sekoja Mežinskis ar summā paceltiem 352 kilogramiem, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena kāpa Frīdrihs, kurš summā pacēla 351 kilogramu.

Pirms gada Mežinskis U-23 vecuma grupas Eiropas meistarsacīkstēs ierindojās sestajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu