Video ⟩ "Auda" pēc Latvijas kausa iegūšanas zaudē "Liepājai"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Audas" komanda
"Audas" komanda Foto: Kristians Putniņš

"Auda" pēc uzvaras Latvijas kausa finālā svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 33.kārtas spēlē piedzīvoja neveiksmi.

"Auda" savā laukumā ar rezultātu 2:1 (0:1) piekāpās "Liepājas" futbolistiem.

Spēles ievadā pie trīs dzeltenajām kartītēm tika "Auda", nopelnot dzelteno "plāksteri" Kiliānam Senkbeilam, Georgijam Minčevam un trenerim Tomislavam Stipičam.

Liepājnieki izvirzījās vadībā mača 32.minūtē, kad pēc Eduarda Tīdenberga piespēles soda laukumā ar galvu bumbu vārtos raidīja Gotjē Mankenda.

Pirmā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē vēl dzelteno kartīti paspēja nopelnīt "Liepājas" spēlētājs Leonels Strumija.

Savukārt 70.minūtē 11 metru soda sitienu precīzi izpildīja Dodo un dubultoja "Liepājas" pārsvaru.

Brīdī, kad līdz pamatlaika beigām bija atlikušas septiņas minūtes, "Auda", pateicoties Raivja Ķirša gūtajiem vārtiem, samazināja deficītu.

Pamatlaika pēdējā minūtē Stipičs skaļi pauda savu neapmierinātību par pretinieku spēles laika vilcināšanu, par ko saņēma sarkano kartīti, un tika izraidīts no stadiona.

Pirmajā mačā Liepājā komandas šosezon spēlēja 1:1, bet pēc tam ar 2:1 un 1:0 uzvarēja liepājnieki.

Sestdien "Riga" viesu lomā ar 2:0 apspēlēja "Metta" futbolistus, bet Jūrmalas "Spartaks" viesos spēlēja 1:1 ar "Daugavpili".

Turnīra tabulas galvgalī ar 32 mačos izcīnītiem 77 punktiem ir "Valmiera", 75 punkti 33 spēlēs ir "Riga" komandai un 68 punkti 32 mačos - RFS futbolistiem. Ceturtā ar 33 spēlēs sakrātiem 66 punktiem ir "Liepāja", piektā ar 48 punktiem - "Auda", 37 punktus sakrājusi "Tukums 2000"/"Telms" komanda, kamēr 33 cīņās 30 punkti ir "Daugavpils" komandai, 22 punkti - "Spartakam", bet "Metta" tikusi pie 21 punkta. Pēdējā ar 32 spēlēs sakrātiem 18 punktiem ir Salaspils "Super Nova".

2022.gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu