Balceram pārtrūkst rezultativitātes sērija, Merzļikins paliek rezervē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucējam Rūdolfam Balceram svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pārtrūka trīs maču rezultativitātes sērija, taču tas netraucēja viņa pārstāvētajai Floridas "Panthers" komandai svinēt uzvaru.

"Panthers" mājās ar 3:2 (2:0, 0:1, 1:1) uzvarēja Ņujorkas "Islanders".

Mājiniekiem vajadzēja vien 39 sekundes, lai panāktu 1:0, ko paveica Antons Lundels ar aktīvu spēli vārtu priekšā. Līdz perioda vidum "Panthers" bija vadībā jau ar 2:0, jo Ētu Luostarinens atzīmējās ar precīzu raidījumu no iemetienu apļa.

Otrā perioda piektajā minūtē Anderss Lī realizēja vairākumu un vienus vārtus atguva, bet trešā nogriežņa trešajā minūtē 3:1 "Panthers" labā panāca Raiens Lombergs. Perioda vidū, kad mājinieki spēlēja trijatā pret pieciem pretiniekiem, Lī realizēja vēl vienu vairākumu un atkal samazināja "panteru" pārsvaru.

Balcers šajā duelī spēlēja 11 minūtes un 29 sekundes, no tām vienu minūti un 44 sekundes vairākumā. Latviešu hokejists trīsreiz meta pa vārtiem, zaudēja vienu ripu, piekāpās savā vienīgajā iemetienā un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Šosezon Balcers sešos mačos guvis divus vārtus un atdevis vienu rezultatīvu piespēli, iekrājot neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr vārtsargam Elvim Merzļikinam tika dota atpūta mačā, kurā Kolumbusas "Blue Jackets" izbraukumā ar 5:1 (1:0, 2:1, 2:0) pārspēja Ņujorkas "Rangers".

"Blue Jackets" vārtos stājās Daņiils Tarasovs, kurš atvairīja 30 no 31 pretinieku mestās ripas un tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni.

Pēc tam, kad Zeks Verenskis divas minūtes pirms pirmā perioda beigām panāca 1:0, "Blue Jackets" visu turpmāko maču atradās vadībā. Viesiem vēl vārtus guva Endrū Pīks, Jegors Činahovs, Ēriks Robinsons un Kents Džonsons, bet mājiniekiem atzīmējās Artēmijs Panarins.

"Panthers" ar deviņiem punktiem sešās spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu konferencē, kur "Blue Jackets" ar sešiem punktiem septiņās cīņās ir 15., apsteidzot vien "Islanders".

"Panthers" nākamajā spēlē otrdien viesosies pie Čikāgas "Blackhawks", bet "Blue Jackets" tajā pašā dienā mājās uzņems Arizonas "Coyotes".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu