Bobsleja treneris Prūsis: Sasper jods tos krievus! (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas bobsleja izlases treneris Sandis Prūsis vēlētos izlēmīgāku Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (IBSF) rīcību agresorvalsts Krievijas sportistu jautājumā, viņš pauda intervijā Latvijas Radio sporta raidījumā "Piespēle".

Bobsleja izlase Prūša vadībā pagājušā trešdienā sāka ledus treniņus Siguldas trasē. Sākotnēji tajos piedalījās piloti Emīls Cipulis, Dāvis Kaufmanis un jaunais censonis Jēkabs Kalenda.

Diemžēl jau pirmajā treniņu dienā otrajā braucienā trasē krita Kaufmaņa vadītās kamanas, kas pilotam pagaidām liek atturēties no braucieniem.

Prūsis Latvijas Radio pauda, ka nopietni apsvērs to, vai Kaufmanim vispār turpināt braukt pie boba stūres.

"Vai viņš [izlasē] būs nākotnē? Es ceru, ka jā. Man katrā treniņā ir jauna situācija. Viens kritiens radikāli maina visu. Tas mani dara uzmanīgu. Gan Dāvim, gan man jādomā, vai tas vispār ir domāts viņam," Latvijas Radio ēterā sacīja treneris.

Prūsis arī pastāstīja, ka skolēnu brīvlaikā šonedēļ treniņiem pievienosies vēl divi 18 gadus veci piloti.

Vaicāts, ko Prūsis domā par IBSF rīcību un izlēmību Krievijas sportistu jautājumā, viņš atbildēja sev raksturīgi tieši.

"Kādas manas domas? Sasper viņus jods, johaidī, tos krievus! Es saprotu, ka tā ir baigā politika. Arī karš. Lai kā man sāpētu sirds [par Ukrainu], un es gribētu, lai viņus ātrāk apbruņo, acīmredzot nevienam nav vajadzīga spēcīga Ukraina. Ne Eiropā, ne pasaulē. Tā ir daļa pasaules politikas. Visi noteikti ilgtermiņā grib gurdināt Krieviju, paildzinot karu. No tā cieš nevainīgi cilvēki. Tas ir nežēlīgi un šausmīgi."

"Tas pats šaurākā lokā attiecināms uz sportu. Droši vien starptautiskajam sportam ir grūti izdzīvot bez krievu naudas. Viņi cer, ka agri vai vēlu Krievijas nauda atgriezīsies. Domāju, ka līdz ar kara beigām atkal gāze plūdīs uz Eiropu, bizness griezīsies. Būs tikai palikusi vesela čupa nelaimīgu cilvēku... Par mūsu federāciju? Man šķiet, ka IBSF vienkārši kopē to, ko dara Starptautiskā Olimpiskā komiteja. Federācijas arī ir diezgan elastīgas pret šiem jautājumiem. Daudziem, arī man, tas nepatīk."

Prūsis ir viens no nedaudzajiem Latvijas sporta treneriem, kuri tieši pauduši savu nelokāmo pozīciju kara jautājumā. 

Jaunā Pasaules kausa izcīņas sezona bobslejā sāksies 26. novembrī ar posmu Vistleras tresē Kanādā, pēc tam nākamie divi posmi notiks ASV trasē Pārksitijā un Leikplesidā. 

Latvieši gan līdz gadu mijai piedalīsies Eiropas kausa posmos, bet Pasaules kausā sāks startēt 2023. gada janvārī, kad sacensības notiks šaipus Atlantijas okeānam.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu