Video ⟩ "Penguins" piedzīvo otro zaudējumu sezonā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Zaudējumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā pirmdien piedzīvoja bez savainotā Latvijas uzbrucēja spēlējošā Pitsburgas "Penguins" vienība, kas izbraukumā izsēja divu vārtu pārsvaru un piekāpās Edmontonas "Oilers" komandai.

"Oilers" savā laukumā bija pārāka ar 6:3 (1:2, 4:1, 1:0).

Pirmos vārtus mača piektajā minūtē guva mājinieku uzbrucējs Zeks Haimans, bet līdz spēles 22.minūtei "Penguins", pateicoties Rikarda Rakela, Sidnija Krosbija un Braiena Rasta precīzajiem metieniem, ieguva vadību ar 3:1.

Mača turpinājumā piecus vārtus pēc kārtas guva mājinieki, ar trāpīgiem raidījumiem izceļoties Taisonam Berijam, Evanderam Keinam, Raienam Ņūdžentam-Hopkinsam, Leonam Draizaitlam un Raienam Maklaudam.

Bļugers savainojuma dēļ šosezon regulārajā čempionātā laukumā vēl nav devies.

Latvijas hokejists tika ievietots ilgtermiņa savainoto spēlētāju sarakstā ar atpakaļejošu datumu 11. oktobri.

"Penguins" sezonas ievadā izcīnījusi četras uzvaras sešos mačos un ar izcīnītiem deviņiem punktiem Austrumu konferencē atrodas otrajā vietā, kamēr "Oilers" ar trīs panākumiem ir sestie Rietumu konferencē.

Zaudējumu ar 3:6 (1:1, 0:4, 2:1) piedzīvoja arī Ņūdžersijas "Devils", savā laukumā atzīstot Vašingtonas "Capitals" pārākumu.

Uzvarētāju labā pa vārtiem un rezultatīvai piespēlei Gareta Hetaveja, Alekseja Protasa un Nika Džensena kontā, vēl pa vārtiem guva Aleksandrs Ovečkins, Niks Dauds un Konors Šīrijs, kamēr pa 0+2 savā rēķinā ierakstīja Dilans Stroms un Larss Ēlers.

Mājinieku rindās vārtus guva Neitans Bastians, Tomāšs Tatars un Jespers Brats.

"Capitals" šajā mačā izpildīja vien 22 metienus pa mājinieku vārtiem, kamēr pašu "cietoksnis" tika apdraudēts 41 reizi.

Citā pirmdienas spēlē drošu panākumu savā laukumā svinēja Vinipegas "Jets", kas ar 4:0 (0:0, 1:0, 3:0) pieveica Sentluisas "Blues" vienību.

Mājinieku vārtsargs Konors Helibaks atvairīja visus 25 pretinieku metienus, tiekot pie savas pirmās "sausās" spēles šosezon un 29. reizi karjerā paliekot nepārspēts.

Pretinieku vārtos 39 no 42 metieniem atvairīja Tomass Graiss.

Vārtus "Jets" labā guva Marks Šeiflī, Sems Gaņē, Morgans Barons un Kouls Perfeti.

Tikmēr pie piektā panākuma septiņās spēlēs pirmdien tika Vegasas "Golden Knights", kas savā laukumā ar 3:1 (1:0, 0:1, 2:0) pieveica Toronto "Maple Leafs" komandu.

Uzvarētāju sastāvā ar gūtiem vārtiem izcēlās Nikolā Ruā, Čandlers Stīvensons un Maikls Amadio, bet "Maple Leafs" rindās precīzs metiens Viljama Nīlandera kontā.

Pēc panākuma "Golden Knights" ar desmit punktiem kļuvuši par Rietumu konferences līdervienību, kamēr Toronto komandas rēķinā ir astoņi punkti un septītā pozīcija Austrumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu