Okupācijas nākamā fāze: sagrābto Ukrainas teritoriju futbola klubus gatavojas iesaistīt Krievijas līgās

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Doneckas "Šahtar" futbolisti.
Doneckas "Šahtar" futbolisti. Foto: Reuters / Scanpix

Agresorvalsts Krievijas vadība un vietējā futbola savienība gatavojas integrēt futbola klubus no nesen sagrābtajām Ukrainas teritorijām savās līgās, informē lietotnes "Telegram" kanāls "Varam paskaidrot".

Par šādu soli ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu esot vienojies vicepremjers Dmitrijs Černišenko, kurš agrāk bija Kontinentālās hokeja līgas (KHL) prezidents un Soču ziemas olimpisko spēļu orgkomitejas vadītājs.

"Vienojāmies ar Krievijas Futbola savienību, ka integrēsim jaunās teritorijas mūsu futbola čempionātos," pauda Černišenko.

Par šādu potenciālo soli nav sajūsmā Krievijas futbola vides pārstāvji, jo tas nozīmētu vēl lielāku izolāciju pasaules mērogā.

"Tas ir viss. Finišs. Mūsu čempionāts kļūs par Krimas, Abhāzijas un Dienvidosetijas līgu. Mūs izmetīs no pilnīgi visurienes, spēlēsim savā pasaulē. Tā ir katastrofa, it īpaši jaunajiem sportistiem, kuri grib pilnveidoties," izteicies bijušais Krievijas izlases spēlētājs Jevgēnijs Savins.

Jau šobrīd Krievijas izlases un klubi ir izslēgti no starptautiskajām futbola sacensībām. Izlase gan vēl pagaidām drīkst aizvadīt pārbaudes mačus, kā arī Krievijas futbols joprojām ir daļa starptautiskās pāreju sistēmas.

Ja Krievija patiesi integrēs sagrābto Ukrainas teritoriju klubus savās līgās, tad ļoti iespējams, ka agresorvalsts futbols tiks pilnībā izolēts no pārējās pasaules.

Putins 5. oktobrī parakstīja likumu par četru daļēji okupēto Ukrainas apgabalu aneksiju.

Likumā teikts, ka Luhanskas, Doneckas, Hersonas un Zaporižjas apgabali tiek uzņemti Krievijas Federācijā saskaņā ar Krievijas Federācijas konstitūciju.

Interesanti, ka Doneckas "Šahtar" futbola klubs pagaidu mājvietu radis Polijā, piedaloties gan Ukrainas Premjerlīgā, gan UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā.

Arī Luhanskas "Zorja" startē Ukrainas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu