Vēl vairāk sarūk basketbola zvaigznes Graineres izredzes izkļūt no Krievijas cietuma

CopyDraugiem X Whatsapp
ASV basketbola zvaigzne Britnija Grainere
ASV basketbola zvaigzne Britnija Grainere Foto: AP/Scanpix

Krievijas tiesa otrdien Maskavā noraidīja apelāciju, paturot spēkā deviņu gadu cietumsodu ASV sportistei Britnijai Grainerei, kura tiek uzskatīta par pasaules labāko basketbolisti.

Grainere 17. februārī Maskavas lidostā tika aizturēta saistībā ar apsūdzībām par Krievijā nelegālo elektronisko cigarešu kārtridžu ar marihuānas eļļu pārvadāšanu savā bagāžā. Krievijā par šo pārkāpumu draud līdz pat desmit gadiem cietumā.

Tiesa otrdien izskatīja apelāciju, kas tika noraidīta. Valsts prokurors paziņoja, ka iepriekš piespriestais sods esot taisnīgs. Deviņu gadu cietumsodu un viena miljona rubļu (apmēram 16 300 eiro) naudas sodu sportistei piesprieda augustā.

18. oktobrī Grainere ieslodzījumā sagaidīja savu 32. dzimšanas dienu. Otrdien apelācijas izskatīšanā divkārtējā olimpiskā čempione atvainojās par pieļauto kļūdu un norādīja, ka šobrīd pārcieš ļoti, ļoti lielu stresu.

Basketbolistes advokāts Aleksandrs Boikovs otrdien apelācijas izskatīšanā norādīja, ka "neviens tiesnesis, liekot roku uz sirds, godīgi nepateiks, ka Grainerei piespriestais deviņu gadu cietumsods atbilst Krievijas krimināllikumam."

Baltais nams šo tiesvedību nosaucis par safabricētu.

"Cilvēki ar smagākiem noziegumiem ir saņēmuši mazāku sodu, nekā man tika piespriests," uzsvēra Grainere.

Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandu Fīniksas "Mercury" pārstāvošā Grainere kopš 2014.gada starpsezonās Krievijā pārstāvēja Jekaterinburgas UGMK vienību, ar kuru četras reizes uzvarējusi FIBA Eirolīgā. Savukārt WNBA Grainere ar komandu uzvarējusi vienreiz.

Krievija WNBA starpsezonās bija galamērķis daudzām ASV basketbolistēm, jo atalgojums tur ir vairākas reizes lielāks nekā dzimtenē.

Grainere ar ASV izlasi divreiz triumfējusi olimpiskajās spēlēs un divreiz Pasaules kausa izcīņā. Daudzu ekspertu vērtējumā pēdējo gadu laikā viņa uzskatīta par pasaules labāko basketbolisti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu