PSG gūst septiņus vārtus, UEFA Čempionu līgas "play-off" iekļūst arī "Benfica"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lionels Mesi, Neimars un Kiljans Mbapē
Lionels Mesi, Neimars un Kiljans Mbapē Foto: EPA/Scanpix

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) un Lisabonas "Benfica" futbolisti otrdien ar rezultatīvām uzvarām nodrošināja vietas šī gada UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā, bet ārpus "play-off" dalībnieču pulka šosezon būs Turīnas "Juventus".

Parīzes klubs savā laukumā ar rezultātu 7:2 (4:1) uzveica Haifas "Maccabi" no Izraēlas.

PSG pārliecinošu uzvaru nodrošināja parīziešu zvaigžņotā uzbrukuma trijotne ar Kiljanu Mbapē, Lionelu Mesi un Neimaru sastāvā.

Spēles 19.minūtē pēc Mbapē piespēles 1:0 parīziešiem panāca Mesi, bet 32. un 35.minūtē otros un trešos vārtus guva Mbapē un Neimars pēc Mesi piespēles. 38.minūtē pēc soda sitiena Abdulajs Seks, sitot bumbu ar galvu, vienus vārtus atguva, bet puslaika pēdējā minūtē Mesi pēc Mbapē piespēles izpildīja tālu un precīzu sitienu no soda laukuma robežas.

Otrajā puslaikā komandas guva vēl četrus vārtus. Vispirms Seks 50.minūtē samazināja mājinieku pārsvaru, bet 64.minūtē Mbapē panāca 5:2 un trīs minūtes vēlāk bumbu savos vārtos ieraidīja "Maccabi" aizsargs Šons Goldbergs pēc Neimara sitiena. Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām, asistējot Mesi, gala rezultātu 7:2 uzstādīja Karloss Solers.

Tikmēr "Benfica" savā laukumā ar 4:3 (3:1) uzvarēja šosezon nestabili spēlējošo Turīnas "Juventus", kurai zaudējums lika atvadīties no izredzēm spēlēt izslēgšanas turnīrā.

Mača 17.minūtē 1:0 lisaboniešiem no tuvas distances panāca Antonio Silva, bet četras minūtes vēlāk Moise Kīns izlīdzināja rezultātu. Turpinājumā, 28.minūtē Žuāu Mariu realizēja 11 metru soda sitienu un atguva laukuma saimniekiem vadību un pēc septiņām minūtēm jau 3:1 panāca Rafa Silva, sitot precīzi ar papēdi.

Spēles 50.minūtē Rafa Silva guva arī ceturtos vārtus pēc "Benfica" teicamas izspēles uzbrukumā. Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 13 minūtes, Arkadjušs Miliks vienus vārtus atguva, bet vēl divas minūtes vēlāk Vestons Makenijs samazināja lisaboniešu pārsvaru līdz mimimumam.

H grupā pa 11 punktiem ir Parīzes un Lisabonas komandā, bet pa trīs punktiem ir Turīnas un Haifas futbolistiem, kuri zaudējuši izredzes spēlēt UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā.

UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

2021./2022.gada sezonas sacensību finālā Parīzē Madrides "Real" ar 1:0 pārspēja "Liverpool".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu