13 gadi bez pārtraukuma - Kesels labo NHL "dzelzs vīra" rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Fils Kesels
Fils Kesels Foto: AFP/Scanpix

ASV uzbrucējs Fils Kesels no Vegasas "Golden Knights" komandas trešdien laboja Nacionālās hokeja līgas (NHL) "dzelzs vīra" rekordu.

"Golden Knights" savā laukumā ar rezultātu 4:2 (1:0, 0:2, 3:0) pārspēja Sanhosē "Sharks", izcīnot šosezon sesto uzvaru astoņos mačos.

35 gadus vecais Kesels aizvadīja 990. spēli pēc kārtas NHL karjerā, pārspējot amerikāņu aizsarga Kīta Jendla rekordu.

Aizvadītajā mačā Kesels arī guva savus pirmos vārtus šosezon un 400. karjerā.

Kesels nav izlaidis nevienu NHL maču kopš 2009. gada 31. oktobra.

"Acīmredzams, ka esmu spēlējis kādu laiciņu. Šis man ir īpašs vakars. Šis ir lielisks vakars," sacīja Kesels.

"Ja tā padomā, tas patiešām ir neticami," teica Kesela komandas biedrs Džeks Aihels. "Reti kurš spēlētājs aizvada pilnu 82 spēļu sezonu. Un viņš to ir paveicis vairākas sezonas pēc kārtas - tas ir iespaidīgi."

Šosezon Kesels astoņās spēlēs guvis vienus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles. Augustā viņš parakstīja viena gada līgumu par 1,5 miljonu dolāru algu.

Iepriekš karjerā Kesels pārstāvējis NHL komandas Bostonas "Bruins", Toronto "Maple Leafs", Pitsburgas "Penguins" un Arizonas "Coyotes".

2016. un 2017. gadā Kesels izcīnīja Stenlija kausu "Penguins" komandas sastāvā.

Kopumā karjeras laikā NHL regulārajā čempionātā Kesels piedalījies 1212 mačos un sakrājis 959 rezultativitātes punktus (400 vārti + 559 piespēles).

"Golden Knights" patlaban ar 12 punktiem ir Rietumu konferences līdere. Tikpat punktu ir Austrumu konferences vadošajai komandai "Bruins".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu