RFS futbolisti viesojas Skotijā pie Edinburgas "Hearts"

CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Sanita Ieva Sparāne

Latvijas čempionvienība futbolā RFS šodien UEFA Konferences līgas grupu turnīra pirmspēdējā, piektajā spēlē viesojas pie Edinburgas "Hearts" vienības.

A apakšgrupas spēle "Tynecastle Park" stadionā Edinburgā sāksies plkst. 22, un tiešraidē to to translēs platforma "Viaplay".

Pirms tam otrā A apakšgrupas mačā, kas sāksies plkst. 19.45, spēkiem mērosies Florences "Fiorentina" un Stambulas "Bašakšehir".

Grupu turnīra pēdējā spēlē rīdzinieki pēc nedēļas mājās cīnīsies ar Florences futbolistiem.

RFS grupu turnīrā debitēja ar negaidītu neizšķirtu 1:1 pret "Fiorentina", otrajā spēlē mājās ar 0:2 atzina "Hearts" pārākumu, kam sekoja bezvārtu neizšķirts pret "Bašakšehir" un zaudējums izbraukumā pret Stambulas komandu ar 0:3.

Savukārt "Hearts" UEFA Konferences līgas grupu turnīra pirmajā mačā pārliecinoši zaudēja "Bašakšehir" ar 0:4, bet otrajā mačā ar guva panākumu pār rīdziniekiem. Nākamās divas spēles Edinburgas vienība aizvadīja pret "Fiorentina", abās piedzīvojot neveiksmes (0:3 un 1:5).

 

A apakšgrupā pēc četrām no sešām spēlēm Turcijas klubam Stambulas "Bašakšehir" ir desmit punkti, Itālijas vienībai Florences "Fiorentina" - septiņi punkti, "Hearts" - trīs punkti, bet RFS tikusi pie diviem punktiem.

Laukuma saimnieki UEFA Konferences līgā piedzīvoja divas neveiksmes un pēdējās četrās spēlēs Skotijas premjerlīgā arī nav spējuši izcīnīt uzvaras, piedzīvojot trīs neveiksmes un vienu reizi spēlējot neizšķirti, bet pēdējo reizi devās laukumā pagājušajā sestdienā, kad ar 3:4 atzina Glāzgovas "Celtic" pārākumu. Tikmēr RFS svētdien Latvijas futbola virslīgā ar 4:0 uzveica pastarīti Salaspils "Super Nova" un pārtrauca piecu neuzvarēto spēļu sēriju, kuras noslēgumā pagājušajā trešdienā Latvijas kausa finālā ar 0:1 zaudēja "Audai".

Glāzgovas komanda piedalās Eirokausu grupu turnīrā pirmo reizi kopš 2004. gada.

"Hearts", kas pērn Skotijas čempionātā izcīnīja bronzas godalgas, UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā divu spēļu summā piekāpās Šveices vienībai "Zurich", Eirokausu sezonu turpinot Konferences līgā.

RFS UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas pirmajā kārtā divu maču summā cīnījās neizšķirti 2:2 ar Somijas klubu Helsinku HJK, bet zaudēja pēcspēles 11 metru sitienu sērijā un nonāca UEFA Konferences līgā, kur trešajā kvalifikācijas kārtā divu maču summā ar 4:2 guva virsroku pār Maltas čempioni Paolas "Hibernians". Turpinājumā Latvijas čempioni pārvarēja "play-off" kārtu, divu maču summā pārspējot "Linfield" no Ziemeļīrijas. Pirmajā spēlē Rīgā tika fiksēts neizšķirts 2:2, otrajā Belfāstā - 1:1, bet 11 metru soda sitienus labāk izpildīja rīdzinieki (4:2).

Iekļūstot grupu turnīrā, RFS no UEFA garantējusi vismaz 3,3 miljonus eiro.

RFS ir vēsturē otrā Latvijas komanda, kas iekļuvusi UEFA klubu turnīru apakšgrupu sacensībās. No Latvijas klubiem iepriekš tikai "Ventspils" bija spēlējusi Eiropas klubu sacensību grupu turnīrā. Kurzemnieki pirms 13 gadiem pēc UEFA Čempionu līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas nepārvarēšanas sezonu turpināja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

UEFA Konferences līga ir Eiropā trešā līmeņa klubu turnīrs aiz Čempionu līgas un Eiropas līgas. Maijā Tirānā par turnīra pirmo čempioni tika kronēta Itālijas komanda "AS Roma".

2022./2023. gada sezonā fināls norisināsies Čehijas galvaspilsētā Prāgā.

Latvijas čempiones futbolā RFS sastāvs dalībai UEFA Konerences līgas grupu turnīrā

Vārtsargi: Vītauts Čerņausks, Pāvels Šteinbors, Jevgeņijs Nerugals.

Aizsargi: Vladislavs Sorokins, Vitālijs Maksimenko, Elvis Stuglis, Žiga Lipuščeks, Jovans Vlalukins, Kaspars Dubra, Vitālijs Jagodinskis.

Pussargi: Artūrs Zjuzins, Alfusajne Džata, Emersons Deusleisānu, Deniss Rakels, Tomislav Šāričs, Petrs Marešs, Stefans Paničs, Fabrīsiu Ferreira (Bils), Tomašs Šimkovičs, Gļebs Žaleiko.

Uzbrucēji: Andrejs Iličs, Kevins Frīzenbihlers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu