"Liverpool" iekļūst UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Liverpool" futbolisti
"Liverpool" futbolisti Foto: AFP/Scanpix

"Liverpool" futbolisti trešdien nodrošināja vietu UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā, piektajā kārtā izcīnot pārlecinošu uzvaru, tāpat kā iepriekš "play-off" ceļazīmi nodrošinājusī "Napoli".

A apakšgrupas spēlē "Liverpool" izbraukumā ar rezultātu 3:0 (1:0) pārspēja Amsterdamas "Ajax".

Pirmā puslaika izskaņā 42.minūtē viesu komandu vadībā izvirzīja Mohameds Salāhs, kuram tie bija sestie vārti Čempionu līgā šosezon. Tikmēr otrajā puslaikā precīzi bija Darvins Nunjess un Hārvijs Eliots, trīs minūšu laikā nokārtojot drošu trīs vārtu pārsvaru.

Otrā grupas spēlē "Napoli" mājinieku lomā ar rezultātu 3:0 (1:0) uzvarēja Glāzgovas "Rangers", izcīnot piekto panākumu.

Spēles ievadā 11. un 16.minūtē Džovanni Simeone divas reizes pārspēja "Rangers" vārtsargu, vispirms gūstot vārtus pēc Džovanni di Lorenco piespēles, bet pēc tam viņam asistēja Mariu Rui. Otrajā puslaikā 3:0 panāca Leo Ēstigors, kurš guva vārtus 80.minūtē.

Pēc piecām spēļu kārtām pirmo vietu A grupā ar 15 punktiem ieņem "Napoli", bet par vienu vietu zemāk ar 12 punktiem ir "Liverpool". Trešajā pozīcijā ierindojas "Ajax" ar trīs izcīnītiem punktiem, kamēr "Rangers" bez punktiem atrodas pēdējā vietā.

UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

2021./2022.gada sezonas sacensību finālā Parīzē Madrides "Real" ar 1:0 pārspēja "Liverpool".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu