"Canucks" uz citu NHL komandu aizmaina Šilova konkurentu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Šilovs
Artūrs Šilovs Foto: Abbotsford Canucks

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vankūveras "Canucks", kuras sistēmā attīstās Latvijas hokejists Artūrs Šilovs, uz Bostonas "Bruins" klubu aizmainījusi kanādiešu vārtsargu Maiklu Dipjetro.

23 gadus vecais Dipjetro karjerā piedalījies trīs NHL mačos, viens no tiem bija iepriekšējā sezonā Vankūveras "Canucks" sastāvā.

Iepriekšējā sezonā Dipjetro bija vadošais vārtsargs fārmklubā Ebotsfordas "Canucks", piedaloties 34 mačos Amerikas Hokeja līgā (AHL).

Tikmēr 21 gadu vecais Šilovs iepriekšējā sezonā AHL čempionātā piedalījās 10 spēlēs, bet NHL debiju latvietis vēl nav piedzīvojis.

Piektdien izziņotajā maiņas darījumā Dipjetro un aizsargs Džonatans Mirenbergs pārcelsies uz "Bruins", bet pretējā virzienā uz "Canucks" dosies uzbrucējs Džeks Studņicka.

Šilova konkurents aizvadītajā vasarā pagarināja līgumu ar "Canucks" uz vienu gadu, taču tagad Dipjetro, kurš šosezon vēl nav spēlējis, kļuvis par "Bruins" kluba sistēmas vārtsargu.

Mirenbergs šosezon spēlē Zviedrijas otrās līgas komandā "Mora IK", savukārt "Canucks" jaunieguvums Studņicka šosezon laukumā devies vienā NHL mačā un atzīmējies ar četrām soda minūtēm "Bruins" sastāvā.

"Canucks" komanda sezonu sāka ar septiņu zaudējumu sēriju, kas piektdien tika pārtraukta ar 5:4 uzvaru pret Sietlas "Kraken".

Vankūveras komandas pirmais vārtsargs Tečers Demko šosezon septiņos mačos ielaidis 4,05 vārtus un atvairījis 87,4% pretinieku metienu.

"Canucks" otrais vārtsargs Spensers Martins piedalījies vienā spēlē un ielaidis četrus vārtus, atvairot 87,9% metienu.

Klusā okeāna divīzijā un arī kopumā Rietumu konferencē "Canucks" patlaban ieņem pirmspēdējo vietu.

"Canucks" komandas vājais sniegums liek cerēt, ka šosezon Šilovam varētu rasties iespēja sevi apliecināt NHL.

Latvijas hokejists šosezon piedalījies četrās AHL spēlēs, kurās vidēji ielaidis 3,93 ripas un atvairījis 85,5% metienu.

Šilovs pavasarī lieliski spēlēja Latvijas izlases sastāvā pasaules čempionātā, četros mačos vidēji ielaižot tikai 1,22 vārtus un atvairot 95,2% metienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu