Gailītis: Zoriks varēja spēlēt Spānijas ACB līgā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Zoriks
Kristers Zoriks Foto: FIBA.com

"VEF Rīga" komandas līderis Kristers Zoriks bija saņēmis piedāvājumus spēlēt Spānijas basketbola augstākajā jeb ACB līgā, taču neviens klubs nebija gatavs samaksāt līguma izpirkumu vienā maksājumā, vienības galvenais treneris Jānis Gailītis pastāstīja "William Hill TV" intervijā ar Valdi Valteru.

Zoriks trešo sezonu spēlē "VEF Rīga" komandā, kurā viņš ir viens no vadošajiem spēlētājiem. Pēdējos gados viņš sevi apliecinājis arī kā svarīgu spēlētāju Latvijas izlasē, tāpēc likumsakarīgs šķiet solis karjeru turpināt ārzemēs.

"Bija piedāvājumi. Viņš varēja ACB līgā spēlēt. Līgumā ir liela izpirkuma nauda. Neviens klubs nebija gatavs samaksāt naudu vienā maksājumā. Runa ir par salīdzinoši lielu summu priekš Eiropas," pastāstīja treneris.

"Ja būtu brīvais tirgus, viņš noteikti atrastu sev komandu ACB vai kādā citā labā līgā," piebilda Gailītis, runājot par 24 gadus veco basketbolistu.

Lai arī Zoriks pārsvarā tiek izmantots saspēles vadītāja pozīcijā, Gailītis pauda pārliecību, ka šis Latvijas basketbolists efektīvāks ir, spēlējot bez bumbas driblēšanas, koncentrējoties uz metienu izpildi.

Zoriks šosezon FIBA Čempionu līgā trīs spēlēs vidēji guvis 12 punktus, atdevis 5,0 rezultatīvas piespēles, pieļāvis  4,7 kļūdas un realizējis 43,5% tālmetienu (10/23). Trešajā mačā viņš trāpīja sešus no septiņiem trejačiem.

Latvijas-Igaunijas čempionātā Zoriks šosezon četrās spēlēs vidēji iemetis 16,3 punktus, atdevis 5,5 rezultatīvas piespēles, kļūdījies 2,8 reizes un realizējis 33,3% tālmetienu (9/27).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu