Dārziņš un Nummelins novembrī pievienosies Latvijas izlases treneru korpusam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lauris Dārziņš
Lauris Dārziņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Lauris Dārziņš un somu speciālists Peteri Nummelins asistēs Latvijas hokeja valstsvienības galvenajam trenerim Harijam Vītoliņam novembra turnīrā Trondheimā, Norvēģijā, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Latvijas hokeja izlases rindās Dārziņš piedalījies desmit pasaules čempionātos un trijās olimpiskajās spēlēs. Punktu karjerai izlasē Dārziņš lika pēc šā gada olimpiskajām spēlēm Pekinā. Latvijas izlases rindās Dārziņš aizvadīja 120 spēles, kurās izcēlās ar 43 vārtiem un 43 rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr 49 gadus vecais Nummelins profesionālo karjeru noslēdza 2018. gadā. Nummelinam ir milzīga pieredze Somijas izlases sastāvā. Nummelina kontā ir pasaules čempionāts zelts, četras sudraba godalgas un vienu olimpisko spēļu sudraba medaļas, kā arī divas bronzas godalgas. Tāpat Nummelins ir Šveices līgas čempions un divkārtējs Somijas valsts čempionāta uzvarētājs.

Harija Vītoliņa vadībā Latvijas nacionālā hokeja valstsvienība Norvēģijas pilsētā Tronheimā aizvadīs divas pārbaudes spēles.

Latvijas nacionālā hokeja izlase 10. novembrī plkst.20:00 tiksies ar mājinieci Norvēģiju, bet dienu vēlāk, Lāčplēša dienā, plkst.20:00 spēkosies ar Dānijas izlasi. Mačus tiešraidē plānots translēt Go3 platformā un TV6 Latvija.

Visas "MECA Hockey Games 2022" turnīra spēles Tronheimā norisināsies "Leangen" ledus hallē.

Uz Norvēģijas pilsētu Tronheimu Latvijas nacionālā hokeja izlase dosies 8. novembrī, kur divas dienas pirms turnīra aizvadīs ledus nodarbības.

Latvijas izlases pretiniece šajā turnīrā - Norvēģija būs mūsu komandas sāncense arī 2023. gada Pasaules čempionātā, kurš norisināsies Rīgā un Tamperē. Tā kā Norvēģijā dzīvo liels skaits Latvijas valsts piederīgo, šo novembra turnīru plāno apmeklēt arī 2023. gada Pasaules čempionāta Rīgas orgkomiteja, kā arī turnīra galvenais talismans - ezis Spaikijs.

Latvijas nacionālās valstsvienības sastāvs "MECA Hockey Games 2022" turnīram tiks nosaukts novembra sākumā.

Mūsu hokeja izlase Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) noteiktajā decembra pārtraukumā dosies Slovākiju. Latvija šajā turnīrā tiksies ar Norvēģiju un turnīra organizatoriem Slovākiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu