Alonso pēc "Alpine" uzvaras apelācijā atgūst septīto vietu ASV "Grand Prix"

CopyDraugiem X Whatsapp
Fernando Alonso
Fernando Alonso Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) komanda "Alpine" ceturtdien Mehiko ir uzvarējusi apelāciju, apstrīdot spāņu pilotam Fernando Alonso piešķirto sodu ASV "Grand Prix", un Alonso ir pacēlies uz septīto vietu posma vērtējumā.

Divkārtējais pasaules čempions tagad sacīkstēs, kas notika Teksasas štata Ostinas pilsētā, oficiāli ir ieņēmis septīto vietu - vietu, kurā viņš svētdien finišēja.

Pēc tam, kad "Haas" komanda iesniedza protestu, ka spāņa automašīna nav droša, jo viņš brauca ar salauztu sānu spoguli, viņam tika piešķirts 30 sekunžu sods, atkrītot uz 15. vietu.

"Alpine" protestu ceturtdien Mehiko stjuarti sākotnēji noraidīja, taču Francijas komanda atkārtoti iesniedza apelāciju un tika atalgoti ar pieprasījuma apmierināšanu, jo stjuarti secināja, ka sākotnējais "Haas" protests nav iesniegts noteiktajā laika posmā.

Jau ziņots, ka svētdien uzvarēja divkārtējais pasaules čempions nīderlandietis Makss Verstapens, izcīnot 13. uzvaru šosezon un nodrošinot viņa pārstāvētajai komandai uzvaru arī Konstruktoru kausā.

Otro vietu ieņēma brits Luiss Hamiltons, bet trešais finišēja "Ferrari" pilots Šarls Leklērs no Monako.

Ārpus labāko trijnieka palika Serhio Peress ("Red Bull"), piekto vietu ieņēma Džordžs Rasels ("Mercedes"), sestais bija Lendo Noriss ("McLaren"), kuram sekoja Fernando Alonso ("Alpine") un Sebastians Fetels ("Aston Martin").

Trīs posmus pirms sezonas beigām Verstapenam ir 391 punkts, otro vietu ieņem Leklērs ar 267 punktiem, bet trešais ar 265 punktiem ir Peress. Alonso ar 71 punktu ieņem devīto vietu.

Konstruktoru kausā pārliecinošā vadībā ar 656 punktiem ir "Red Bull", otro vietu ar 469 punktiem ieņem "Ferrari", bet trešajā pozīcijā ar 416 punktiem ir "Mercedes". Alonso pārstāvētā "Alpine" ar 149 punktiem ir ceturtā.

Pērn Verstapens Abū Dabī "Grand Prix" pēdējā aplī izrāva savu karjerā pirmo F-1 pasaules čempiona titulu, apsteidzot septiņkārtējo čempionu Hamiltonu, ar kuru viņam pirms pēdējā posma bija vienāds punktu skaits.

Šosezon F-1 kalendārā paredzēti 22 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu