Daiļslidotājs Vasiļjevs "Grand Prix" sacensības noslēdz desmitajā vietā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Deniss Vasiļjevs
Deniss Vasiļjevs Foto: AFP/LETA

Latvijas daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs sestdien Kanādā sezonas otro "Grand Prix" posmu noslēdz desmitajā pozīcijā.

Piektdien īsajā programmā Vasiļjevs saņēma 30,30 punktus par tehniskajiem elementiem un 39,71 punktu par programmas komponentēm. Viens punkts daugavpilietim tika atņemts, tāpēc viņa izpildījums tika novērtēts ar 69,01 punktiem, kas deva septīto pozīciju 11 daiļslidotāju konkurencē.

Arī sestdien aizvadītā izvēles jeb garā programma Vasiļjevam nebija pārāk sekmīga. Tajā viņš ar 128,44 punktiem (52,91+75,53) ierindojās desmitajā pozīcijā, apsteidzot vienu konkurentu.

Summā Vasiļjevs ar 197,45 punktiem atkāpās uz desmito pozīciju.

Pēc uzvaras izvēles programmā pirmo vietu arī summā nodrošināja Pekinas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks un Phjončhanas spēļu vicečempions japānis Šoma Uno, kurš tika pie 273,15 punktiem. Otrais ar 265,29 punktiem bija viņa tautietis Kao Miura, kurš dienu iepriekš bija labākais īsajā programmā. Savukārt trešo vietu nosargāja Itālijas daiļslidotājs Mateo Rico, kurš iekrāja 251,03 punktus.

Šajā sezonā notiks seši "Grand Prix" posmi un finālposms, kas iecerēts no 8. līdz 11.decembrim Itālijas pilsētā Turīnā. Finālposmam kvalificēsies seši labākie daiļslidotāji. Katrs sportists drīkstēs piedalīties divos posmos. Plānots, ka Vasiļjevs startēs arī 11.-13.novembrī Lielbritānijas pilsētā Šefīldā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu