Video ⟩ "Valmiera" izlaiž no rokām uzvaru pār RFS un apgrūtina cīņu par titulu (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Jānis Līgats

"Valmieras" komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 34.kārtas spēlē spēlēja neizšķirti ar RFS, apgrūtinot iespēju izcīnīt titulu, kamēr "Liepāja" pēc savas uzvaras un rīdzinieku zaudētiem punktiem pietuvojās pirmajam trijniekam.

"Valmiera" savā laukumā spēlēja neizšķirti 1:1 (1:0) ar RFS, savukārt "Liepāja" mājās ar 4:1 (2:0) uzveica "Tukums 2000"/TSS komandu.

Divas kārtas pirms turnīra beigām līdere "Valmiera" tuvāko sekotāju "Riga" apsteidz par vienu punktu un sezonas pēdējās divās kārtās tiksies ar Salaspils "Super Nova" un "Liepājas" futbolistiem. "Riga" komandai priekšā mačs ar tukumniekiem un RFS.

Savukārt trešajā pozīcijā esošā RFS "Liepājai" ir priekšā par trīs punktiem un nākamajā kārtā abas komandas aizvadīs savstarpēju maču, izšķirot bronzas medaļu un Eirokausu ceļazīmes likteni.

"Valmierai" vārtus guva Kamilo Mena, bet RFS 1:1 kompensācijas laika pirmajā minūtē izrāva Alfuseins Džata.

Spēles 12. minūtē "Valmieras" aizsargs Pape Falls nospēlēja bīstami pret RFS aizsargu Jovanu Vlalukinu un, sāpīgi piezemējoties, savainojuma dēļ no laukuma tika aizvests prom ātrās palīdzības mašīnā. Par pārkāpumu pret Vlalukinu "Valmieras" futbolists saņēma sarkano kartīti, tādējādi mājinieki cīņu turpināja desmit vīru sastāvā.

Latvijas Televīzija ziņo, ka Falls patlaban atrodas slimnīcā un ir pie samaņas.

Jurģis Kalns veica tūlītēju maiņu, Džibrila Geja vietā laukumā laižot Emīlu Birku. Dažas minūtes vēlāk savainojuma dēļ maču nevarēja turpināt arī Vlalukins, kuru aizstāja Kevins Frīzenbihlers. Savainojumi turpināja vajāt futbolistus un nedaudz vēlāk laukumu bija spiests pamest arī Stefans Paničs, kura vietā nāca Elvis Stuglis.

Mača 26. minūtē pēc Vitālija Jagodinska atspēles RFS vārtsargs Pāvels Šteinbors nenokontrolēja bumbu, Kamilo Mena apsteidza pretinieku un ieraidīja bumbu rīdzinieku vārtos. Puslaika otrajā pusē Raimonds Krollis pēc asa izklupiena tika brīdināts ar dzelteno kartīti, bet citās epizodēs valmieriešus no pāris zaudētiem vārtiem glāba Rihards Matrevics.

Arī otrajā puslaikā Matrevics daudzas reizes liedza bumbai nokļūt "Valmieras" vārtos, tāpat pašaizliedzīgi spēlēja arī vidzemnieku futbolisti. Vidzemnieki jau tuvojās uzvarai, taču kompensācijas laika pirmajā minūtē Stuglis pagarināja bumbas lidojuma virzienu un Džata no vārtu priekšas panāca 1:1.

Tikmēr otrā mačā "Liepāju" vadībā izvirzīja Gotjē Mankendā, kurš meistarīgi nospēlēja soda laukumā un 15. minūtē panāca 1:0 vēju pilsētas komandas labā. Tuvojoties pirmā puslaika beigām, uz tukumnieku vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru Žordi Soladio realizēja, 40.minūtē panākdams 2:0.

Otrajā puslaikā pēc nepilnām četrām minūtēm bumbu savos vārtos ieraidīja Ignasio Migels, tādējādi tukumniekiem pietuvojoties rezultātā. Tomēr 12 minūtes pirms pamatlaika beigām Eduards Tīdenbergs ar sitienu no soda laukuma vidus atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Dodo pēc saspēles ar Mankendā panāca 4:1.

Sestdien Jūrmalas "Spartaks" ar 2:0 uzvarēja "Metta", "Daugavpils" ar "Super Nova" cīnījās neizšķirti, mačam noslēdzoties 1:1, bet "Riga" ar 2:0 pārspēja "Auda" futbolistus.

Turnīra tabulas galvgalī ar 34 mačos izcīnītiem 79 punktiem ir "Valmiera", 78 punkti ir "Riga" komandai un 72 punkti - RFS futbolistiem. Ceturtā ar 69 punktiem ir "Liepāja", piektā ar 48 punktiem - "Auda", 38 punktus sakrājusi "Tukums 2000"/"Telms" komanda, kamēr 31 punkts ir "Daugavpils" komandai, 25 punkti - "Spartakam", bet "Metta" tikpat spēlēs tikusi pie 21 punkta. Pēdējā ar 19 punktiem ir Salaspils "Super Nova".

2022. gada virslīgā spēlē desmit komandas. Virslīgas čempionātā pagājušajā sezonā pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē triumfēja RFS, otrajā vietā ierindojās "Valmiera", bet bronzas godalgas izcīnīja "Liepāja". Tikmēr iepriekšējo trīs sezonu čempionvienība "Riga" ieņēma ceturto vietu.

"Optibet" Nākotnes līgā aizvadītajā sezonā pirmās trīs vietas ieņēma "Auda", "Tukums 2000"/TSS un "Super Nova" komandas, pievienojoties virslīgas klubiem.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu