Šorttrekists Bērziņš Pasaules kausa posmā tiek labāko pieciniekā 1000 metru distancē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Šorttrekists Reinis Bērziņš
Šorttrekists Reinis Bērziņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas šorttrekists Reinis Bērziņš svētdien Monreālā Pasaules kausa pirmā posma otrajā 1000 metru distancē finālā tika sodīts un ieņēma dalītu ceturto pozīciju, kamēr Roberts Krūzbergs bija astotais 500 metros.

Sezonas pirmais posms sākās sekmīgi, jo Krūzbergs sestdien triumfēja pirmajā 1000 metru distancē un sarūpēja Latvijai vēsturē pirmo uzvaru Pasaules kausa posmos, kamēr Bērziņš 1500 metros bija 22.pozīcijā. Abi latvieši veiksmīgi bija uzsākuši arī pārējās divas distances, kuras svētdien sāka no ceturtdaļfināla fāzes.

Bērziņš 1000 metros bija vadībā un arī finišēja pirmais, pārliecinoši iekļūstot pusfinālā. Krūzbergs uz pusi īsākā distancē savā slidojumā bija trešais, taču ar labāko laiku no aiz pirmā divnieka palikušajiem sportistiem (40,784 sekundes) kvalificējās pusfinālam.

Pusfinālā 21 gadu vecais Bērziņš cīnījās plecu pie pleca ar olimpisko čempionu stafetē Paskālu Dionu, finišā piekāpdamies kanādietim, bet droši nopelnot vietu A finālā. Savukārt Bērziņa vienaudzis Krūzbergs 500 metru pusfinālā finišēja ceturtais, no labākajiem diviem, kas iekļuva A finālā, atpaliekot apmēram pussekundi, taču latvietis nodrošināja vietu B finālā.

500 metru distances B finālā Krūzbergs finišēja trešais no četriem dalībniekiem, tādējādi sacensības noslēdzot astotajā pozīcijā.

Savukārt 1000 metru distances A finālā Bērziņš spēkojās ar diviem olimpiskajiem čempioniem Dionu un Maksimu Laūnu no Kanādas, kā arī diviem spēcīgās Dienvidkorejas šorttrekistiem Tēsunu Kimu un Kjunhanu Honu.

Finālā Bērziņš pēc pāris apļiem iekārtojās līderpozīcijā, bet trīs apļus pirms finiša viņu apslidoja Dions. Pēdējā aplī spraigā cīņā par trešās pozīcijas noturēšanu Bērziņš zaudēja līdzsvaru un krita pirms finiša taisnes.

Finišā uzvaru izrāva Dions, kurš par nieka 0,068 sekundēm pārspēja Honu, bet trešais finišēja Kims. Bērziņš un Laūns saņēma sodus un palika bez klasificētām vietām finālā, bet kopējās distances ieskaitē abiem ir dalīta ceturtā pozīcija. Laūns tika sodīts par bloķēšanu ar roku, bet Bērziņam tika sods par slidojuma trajektorijas maiņu tajā pašā epizodē.

Katrā distancē startēja vairāk nekā 40 šorttrekisti.

Šajā sezonā Pasaules kausā iecerēti seši posmi: 28.-30.oktobrī Monreālā, Kanādā, 4.-6.novembrī Soltleiksitijā, ASV, 9.-11. un 16.-18.decembrī Alamti, Kazahstānā, 3.-5.februārī Drēzdenē, Vācijā, un 10.-12.februārī Drodrehtā, Nīderlandē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu