Video Skrīvers uzvar "Karate Combat" turnīra cīņā; Kalniņš debijā zaudē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas karatists Edgars Skrīvers
Latvijas karatists Edgars Skrīvers Foto: Karate Combat/Facebook

Latvijas karatists Edgars Skrīvers sestdien Orlando izcīnīja uzvaru "Karate Combat" turnīra cīņā, kamēr Kalvis Kalniņš savā debijā šajās sacensībās piedzīvoja zaudējumu.

Cīņu vakara centrālajā duelī starp Skrīveru un brazīlieti Brunu "Tīģeri" Souzu pēc pieciem raundiem tiesneši lēma, ka uzvarētāja noskaidrošanai jāaizvada sestais raunds. Pēc tā, vieglā svara kategorijā notikušajā cīņā vienbalsīgi par uzvarētāju tika atzīts Skrīvers.

Latvietis "Karate Combat" uzvarējis piecās no sešām cīņām, iepriekšējā duelī maijā zaudējot čempiona jostu vieglajā svarā, pēc tam, kad ar nokautu piekāpās brazīlietim Luisam Viktoram Rošam.

Tikmēr Kalniņš, aizvadot cīņu vieglākajā svara kategorijā, ar vienbalsīgu lēmumu piekāpās marokānim Abdessalamam Ameknassi.

Kalniņš pērn pārstāvēja Latviju Tokijas olimpiskajās spēlēs un kopš tā laika starptautiskajā apritē piedalījās tikai pasaules čempionātā un Pasaules spēlēs. Karatē nebūs iekļauts 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu programmā un pēc šovasar notikušajām Pasaules spēlēm Kalniņš paziņoja, ka ir noslēdzis savu karjeru WKF paspārnē.

Tāpat kā Kalniņš, arī Ameknassi cīnījies "kumite" grupā svara kategorijā līdz 60 kilogramiem. 2018.gadā marokānis izcīnīja bronzas medaļu pasaules čempionātā, bet gadu vēlāk kļuva par Āfrikas vicečempionu.

"Karate Combat" ir organizācija, kas apvieno karatistus un MMA cīkstoņus ar karatē bāzi. Noteikumi paredz sitienu tehniku stājā ar MMA cimdiņiem, atļauti ir arī metieni un īsu sēriju sitieni parterī, bez laušanas un žņaugšanas paņēmieniem parterī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu