Ostapenko nemaina savu pozīciju WTA rangā

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Tairo Lutter

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko jaunajā Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules vienspēļu rangā pirmdien saglabājusi 18.vietu, kamēr otrās raketes godu atguvusi Darja Semeņistaja.

2022. gada sezonas vērtējumā Ostapenko vienspēlēs ieņem 18. vietu, bet dubultspēlēs ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku ieņem piekto pozīciju. Ostapenko kopā ar Kičenoku šonedēļ startēs WTA sezonas noslēguma dubultspēļu turnīrā.

Semeņistaja, kura pagājušajā nedēļā Spānijā sasniedza ITF W-100 turnīra pamatkārtu, rangā pakāpās par 15 pozīcijām un tagad ieņem 261. vietu, kamēr Daniela Vismane ir par vienu vietu zemāk un atrodas 261. pozīcijā.

Diāna Marcinkēviča pakāpusies par vienu pozīciju un ieņem 300. vietu, septiņas vietas augstāk nekā iepriekš atrodas Kamilla Bartone (582.), bet desmit vietas atguvusi pauzi tenisā paņēmusī Anastasija Sevastova (680.). Vēl Anna Ozerova pakāpusies deviņas vietas augstāk (964.), Līgai Dekmeijerei ir 42 vietu kāpums (1218.), kamēr Margarita Ignatjeva atguvusi astoņas pozīcijas (1363.).

WTA ranga pirmais desmitnieks aizvadītajā nedēļā nav mainījies. WTA līderes godā joprojām ir poliete Iga Švjonteka, otro vietu ieņem tunisiete Onsa Žabēra, bet pirmo trijnieku noslēdz Džesika Pegula no ASV. Ceturtā ir cita amerikāniete Koko Gofa, kurai seko Marija Sakari no Grieķijas un francūziete Karolīne Garsija. Septītajā pozīcijā atrodas neitrālā sportiste Arina Sabaļenka, kamēr astoto un devīto vietu ieņem neitrālās tenisistes Darja Kasatkina un Veronika Kudermetova, bet labāko desmitnieku noslēdz rumāniete Simona Halepa, kurai ir ne tikai veselības problēmas, bet arī piespriesta pagaidu diskvalifikācija par antidopinga noteikumu pārkāpumu.

Dubultspēļu rangā Ostapenko ieņem 16. vietu, Marcinkēviča pakāpusies par divām vietām un atrodas 221. vietā, kamēr Vismane saglabāja 252. pozīciju. Semeņistaja ir par četrām vietām augstāk nekā pirms nedēļas (324.), Bartone zaudējusi 102 vietas (470.), Patrīcija Špaka ir par 20 vietām augstāk (873.), Elza Tomase arī uzlabojusi savas pozīcijas par 20 vietām (914.), Denīzai Marcinkēvičai padevies ievērojams 508 vietu kāpums (970.). Dekmeijere zaudējusi 230 pozīcijas (1235.), bet par 33 vietām augstāk ir Ozerova (1247.), un vēl par 32 vietām pakāpusies Ignatjeva (1303.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu