Makdeividu atzīst par pagājušās nedēļas labāko NHL spēlētāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Konors Makdeivids.
Konors Makdeivids. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Edmontonas "Oilers" centra uzbrucējs Konors Makdeivids atzīts par Nacionālās hokeja līgas (NHL) aizvadītās nedēļas spožāko zvaigzni, vēsta turnīra rīkotāji.

Otrās zvaigznes gods ticis Ņūdžersijas "Devils" uzbrucējam Jesperam Bratam, bet par trešo labāko atzīts Minesotas "Wild" vārtsargs Marks Andrē Flerī.

Makdeivids aizvadītajā nedēļā četros mačos guva četrus vārtus un atdeva četras rezultatīvas piespēles, kļūdams par NHL ražīgāko spēlētāju. Nedēļas rezultatīvākajā mačā kanādietis izcēlās ar "hat-trick" un vienu rezultatīvu piespēli, palīdzot edmontoniešiem ar rezultātu 6:5 pārspēt Čikāgas "Blackhawks".

Makdeivids, kurš iepriekšējā sezonā sasniedza savus rekordus gūtajos vārtos (44), piespēlēs (79) un punktos (123), ir ceļā uz to, lai otro gadu pēc kārtas un ceturto kopumā saņemtu Ārta Rosa balvu kā līgas rezultatīvākais spēlētājs. Šosezon pēc deviņām cīņām viņš ir līgas līderis gan gūtajos vārtos (9), gan rezultativitātes punktos (18).

Tikmēr Brats iekrāja par punktu mazāk, četrās cīņās gūstot četrus vārtus un atdodot trīs rezultatīvas piespēles. Savu ražīgāko maču zviedrs aizvadīja otrdien, kad iekrāja 2+1 "Devils" uzvarā 6:2 pār Detroitas "Red Wings".

2016. gada drafta sestajā kārtā izraudzītais Brats punktus iekrājis visās deviņās "Devils" šīs sezonas spēlēs, kas ir otrā garākā sērija komandas vēsturē. NHL viņš ir piektais ar četriem gūtiem vārtiem un 11 rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt Flerī trīs dueļos ielaida vidēji 1,95 ripas un atvairīja 92,7% metienu, visās trīs cīņās svinot uzvaras. Flerī NHL aiz muguras ir jau 946 regulārā čempionāta spēles, kas viņam ļāvis pakāpties uz sesto vietu mačiem bagātāko vārtsargu sarakstā.

Pieredzes bagātajam kanādietim tagad ir arī visvairāk uzvaru pēcspēļu metienu sērijās - 62 -, aizvadītajā nedēļā šajā sarakstā apsteidzot Herniku Lundkvistu. Šajā sezonā Flerī uzvarējis četros no septiņiem mačiem, ielaidis vidēji 3,69 ripas un atvairījis 88,0% metienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu