Latvija starptautiskajās motoru sporta spēlēs iegūst sesto vietu 72 valstu konkurencē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas autosportists Valters Zviedris
Latvijas autosportists Valters Zviedris Foto: FIA Motorsport Games

Latvija Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) rīkotās motoru sporta spēles ir noslēgusi ar sesto vietu kopvērtējumā, informē Latvijas Automobiļu federācija (LAF).

Katrai valstij tika dota iespēja savus braucējus spēlēm pieteikt 16 dažādās autosporta disciplīnās, katrā no tām izcīnot pa medaļu komplektam.

Kopējā medaļu tabulā tika ņemti vērā katras valsts astoņi labākie medaļu rezultāti. Jau ziņots, ka vislabāk no Latvijas braucējiem veicās Kristapam Blušam, kurš driftā svinēja uzvaru, ierindojot valsti sestajā pozīcijā 72 dalībvalstu vidū.

"Touring car" jeb autošosejas sacensībās pēdējā dienā Valters Zviedris pēc treniņbraucienā sasniegtās piektās pozīcijas un devītās vietas kvalifikācijā 18 valstu pilotu konkurencē izcīnīja augsto piekto vietu.

"Sasniegts ļoti labs rezultāts, skatoties uz to, kādi slaveni piloti cīnījās šajā disciplīnā. Trasē bija daudzas spraigas, grūtas cīņas un interesantas apdzīšanas. Mēs cīnījāmies, cik vien spējām, esam izdarījuši labu darbu, daudz trenējāmies, lai panāktu finišu piecu labāko skaitā," pēc sacensībām teica Zviedris. "Esmu priecīgs par sevi, komandu un Latvijas braucējiem kopumā, jo esam godam pārstāvējuši savu valsti motoru sporta spēlēs."

Auto slalomā duets Maija Stakena un Toms Ozols 26 valstu braucēju konkurencē sacensības noslēdza astotajā pozīcijā, ceturtdaļfinālā piekāpjoties Horvātijas braucējiem.

LAF uzsver, ka šis Latvijas komandai ir augsts sasniegums, jo Latvijā šī disciplīna nav attīstīta un braucēji devās cīņā, nezinot, ko sagaidīt.

"Pēdējā sacīkstē Horvātijas braucēji izrādījās ātrāki par mums, tāpēc nekvalificējāmies tālākai cīņai un kopējā rezultātu tabulā esam astotajā pozīcijā," pēc finiša teica Ozols.

"Priecājamies, ka abi ar Stakenu spējām uzrādīt labus rezultātus, ar katru dienu tos uzlabojot un pakāpjoties augstāk. Temps mums bija, bet šoreiz nepaveicās, lai tiktu tālāk. Šajā disciplīnā startējām pirmo reizi, tāpēc pirmo dienu rezultāts iepriecina īpaši," sportists ir apmierināts ar paveikto.

Jau ziņots, ka "Crosscar Sr" jeb kroskartu disciplīnā Reinis Nitišs tehnisku problēmu dēļ bija spiests izstāties no cīņas pusfinālā, beigās ierindojoties 11.vietā.

"Sacensības noslēgušās ar vilšanās sajūtu par tehniskajām problēmām, ar kurām nācās saskarties visu dienu garumā. Bijām atraduši ātrumu, lai varētu pacīnīties par pozīciju tuvāk labāko trijniekam, bet pusfinālā palikām uz starta ar aprautu zobratu, un cīņa turpat beidzās," stāsta Nitišs.

Digitālajā autosportā Andrejs Gubarevs pusfinālā ierindojās 16.vietā.

"Kopumā sacensības ir aizvadītas labi, ir sasniegts pozitīvs rezultāts, izbaudīju katru cīņu, katru sacīkstes apli. Man bija gods pārstāvēt Latviju šajās sacensībās," pēc sacensībām pauda Gubarevs.

Motoru sporta spēles Francijā no 26. līdz 31.oktobrim norisinājās Pola Rikāra sporta kompleksā un "Veynes" autokrosa trasē, kas atrodas netālu no Marseļas pilsētas. Pasākumā bija apvienotas 16 autosporta disciplīnas, 72 valstis un 500 braucēji.

Pirmajās Motoru sporta spēles 2019.gadā, kuras tika rīkotas Romā un tuvējā Vallelungas trasē, tika iekļautas sešas pamatdisciplīnas, un tajās piedalījās 49 valstis un 192 piloti.

LAF šīm spēlēm bija pieteikusi sportistus piecās disciplīnās: auto slalomā, digitālajā autosportā, kroskartos, "Touring car" jeb autošosejā, kā arī driftā.

Par nākamo spēļu norises vietu 2024.gadā kļuvusi Spānijas pilsēta Valensija. Sacīkstes norisināsies Rikardo Tormo vārdā nosauktajā trasē, Valensijas centrā un citās vietās Valensijas tuvumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu