"Eintracht" un "Hotspur" iekļūst UEFA Čempionu līgas "play-off" turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Frankfurtes "Eintracht" un Totenhemas "Hotspur" futbolisti otrdien nodrošināja vietas UEFA Čempionu līgas izslēgšanas turnīrā, ārpus "play-off" atstājot Marseļas "Olympique" un Lisabonas "Sporting".

"Eintracht" viesos ar rezultātu 2:1 (0:1) uzvarēja "Sporting".

Sešas minūtes pirms pirmā puslaika beigām lisaboniešus vadībā izvirzīja Arturs Gomiss, kurš saņēma partnera piespēli pāri pretinieku aizsargiem un raidīja bumbu vārtos. Otrā puslaika pirmajā pusē pēc spēles ar roku soda laukumā, uz "Sporting" vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kuru Daiči Kamada realizēja - 1:1 62.minūtē.

Desmit minūtes vēlāk viesi ieguva vadību, ar vārtu guvumu izceļoties Randālam Kolo Muanī, kurš veiksmīgi apsteidza pretinieku aizsargu un sita bumbu tīklā.

Tikmēr "Hotspur" viesos izrāva uzvaru 2:1 (0:1) pār "Olympique", lai gan arī neizšķirts derēja "play-off" ceļazīmes nodrošināšanai.

Pirmā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē Marseļas komandu vadībā izvirzīja Šansesl Mbembā, kurš pēc stūra sitiena izspēles bija precīzs ar galvu. 1:1 londonieši panāca 54.minūtē, kad pēc Ivana Perišiča soda sitiena, arī sitot ar galvu, nekļūdīgs bija Klemāns Lenglē.

Otrā puslaika kompensācijas laika noslēgumā viesi ātrā pretuzbrukumā izrāva uzvaru, 2:1 panākot Pjēram Emīlam Hejbjergam.

D grupā ar 11 punktiem sešās spēlēs uzvarēja "Hotspur", desmit punktus ieguva "Eintracht", septiņi punkti bija "Sporting" komandai, kas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgā, savukārt sešus punktus guva "Olympique".

UEFA Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

2021./2022.gada sezonas sacensību finālā Parīzē Madrides "Real" ar 1:0 pārspēja "Liverpool".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu