Eiropas futbola superlīga apspriedīs savus plānus ar UEFA

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: dpa/scanpix

Eiropas futbola superlīga (ESL) ar Eiropas Futbola asociāciju apvienību (UEFA) apspriedīs plānus par turnīra sākšanas iespējām, paziņojis ESL projekta jaunais vadītājs Bernds Raihards.

"Nākamnedēļ būšu Nionā un tikšos ar UEFA pārstāvjiem," otrdien futbolista Toni Krosa raidierakstā "Einfach mal Luppen" teica Raihards. "Ieklausīties otras puses puses argumentos un risināt strīdīgus jautājumus ir mana izpratne par dialogu. Protams, visur kopsaucēju nevarēsim atrast."

Raihards kļuvis par komercsporta attīstības kompānijas "A22 Sports Management" vadītāju, kas uzņēmusies pārstāvēt ESL.

48 gadus vecais Raihards ir bijušais raidsabiedrības RTL izpilddirektors.

Sākotnējie superlīgas autori bija spāņu grandi "Barcelona" un Madrides "Real", kā arī Itālijas klubs Turīnas "Juventus". Pagājušā gada aprīlī šīm komandām pievienojās sešas Anglijas premjerlīgas vienības - "Liverpool", Mančestras "United", Londonas "Arsenal", Londonas "Chelsea", Mančestras "City" un Totenhemas "Hotspur" -, viena Spānijas - Madrides "Atletico" - un divi klubi no Itālijas - Milānas "Inter", "AC Milan". Vācijas klubu šajā kompānijā nebija.

Tomēr jau dažas stundas pēc paziņojuma par līgas izveidi, lielā līdzjutēju, politiķu un UEFA spiediena dēļ, superlīgu pameta deviņas komandas, tikmēr "Barcelona", "Real" un "Juventus" turpina tiesāties ar UEFA Eiropas tiesā. Klubi apsūdz federāciju sacensību monopolā un formāls nolēmums ir gaidāms nākamgad.

Līgu bija plānots paplašināt līdz 20 vienībām, 12 oriģinālajiem klubiem garantējot vietu pamatsacensībās.

UEFA iepriekš norādīja, ka līgā spēlējošajiem klubiem draud izslēgšana no nacionālajiem čempionātiem, kā arī Eiropas un Čempionu līgas turnīriem.

Kā norāda Raihards, sarunas ar UEFA būtu "labs signāls klubiem, kas kautrējas vai baidās no sankcijām, ja pievienosies ESL".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu