Video ⟩ Dončičam izdevies atkārtot 60 gadus senu NBA rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA zvaigzne Luka Dončičs
NBA zvaigzne Luka Dončičs Foto: Reuters/ScanPix

Dalasas "Mavericks" zvaigzne Luka Dončičs septīto spēli pēc kārtas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas ievadā guvis vismaz 30 punktus, kas nevienam spēlētājam nebija izdevies 60 gadus.

"Mavericks" trešdien savā laukumā ar rezultātu 103:100 pārspēja Jūtas "Jazz". Uzvarētāju labā Dončičs guva 33 punktus un veica 11 rezultatīvas piespēles.

Slovēnijas basketbolists kļuvis par trešo spēlētāju NBA vēsturē, kurš sezonas pirmajos septiņos mačos katrā guvis vismaz 30 punktus.

Iepriekšējo reizi šāda rezultativitātes sērija izdevās NBA leģendai Viltam Čemberlenam, kurš to paveica 1962./63. gada sezonā.

Čemberlenam tas izdevās arī 1959./60. gada sezonā. Un tolaik to paveica arī Džeks Tvaimens.

"Es cenšos uzvarēt spēlēs. Spēlētājs, kurš gūs vairāk punktu, uzvarēs spēlē. Domāju, ka šodien aizvadīju vienu no savām labākajām spēlēm. Neko neforsēju, dalījos ar bumbu," sacīja Dončičs.

"Es vienmēr dzirdu par Viltu Čemberlenu. Tas ir lieliski. Es vienkārši vēlējos spēlēt NBA. Šis man patiešām ir sapņa piepildījums. Nevarētu būt vēl priecīgāks - vienkārši spēlēju basketbolu, daru savu darbu, un tas arī viss."

"Mavericks" labā Kristians Vudss guva 21 punktu, 17 no tiem otrajā puslaikā. Vēl 20 punktus pievienoja Spensers Dinvidijs.

Mača gaitā Dalasas komandai izdevās atspēlēties no 15 punktu deficīta.

"Jazz" sastāvā Džordans Klārksons guva 22 punktus un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles, 19 punktus iemeta Kolins Sekstons.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Mavericks" ar uzvaru un zaudējumu bilanci ieņem devīto vietu, bet "Jazz" ar 6-3 ierindojas trešajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu