RFS treneris Morozs: Ir futbolisti, kuri pārauguši Latvijas virslīgas līmeni

CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti.
RFS futbolisti. Foto: Nora Krevņeva-Baibakova/RFS

Daži no Latvijas čempionvienības futbolā RFS spēlētājiem ir pārauguši virslīgas līmeni, UEFA Konferences līgas sezonas noslēgumā secināja komandas galvenais treneris Viktors Morozs.

RFS ceturtdien Konferences līgas grupu turnīra pēdējā spēlē pirmajā puslaikā ielaida trīs vārtus un ar 0:3 zaudēja Itālijas A sērijas klubam Florences "Fiorentina". Jau spēles ievadā kājas traumu guva aizsargs Kaspars Dubra un bija nepieciešama tūlītēja maiņa.

"Pretinieks ļoti jaudīgi iesāka spēli un sākumu ietekmēja arī Kaspara ātrs savainojums. Pārkārtojāmies, bet vārti bija tajā zonā, kurā bija Kaspara atbildība. Pretinieks bija krietni vairāk ar bumbu un mums nebija daudz iespēju. Otrajā puslaikā redzējām, ka komanda drosmīgi izpilda to, ko bijām runājuši, taču arī pretinieks vairs nebija tik jaudīgs," stāstīja Morozs.

"Kasparam ir mikromuskuļa savainojums. Domāju, ka sezona viņam ir beigusies, taču ceru, ka nevajadzēs veikt operāciju," turpināja treneris.

Skaidrojot ielaistos vārtus, Morozs uzsvēra, ka futbolā gandrīz vienmēr uzvar tas, kurš vismazāk kļūdās.

"Spēlējot uzbrukumā, jādara viss, lai pretinieks kļūdītos. No trim ielaistajiem vārtiem divi bija pēc kļūdām. Trešie ielaistie vārti bija fantastiski pretinieki izpildījumā, tādi gadās reti," stāstīja Morozs.

Atskatoties uz aizvadīto sezonu Eiropā, RFS stūrmanis atklāja, ka pozitīva pieredze tika gūta vairāk, nekā negatīva. Komanda katrā spēlē gribējusi parādīt sevi no labākās puses, taču ne vienmēr tas izdevies.

"Esam konkurētspējīgi šajā līmenī un tas priecē. Tā ir laba pieredze nākotnē un labi, ka gandrīz visi spēlētāji iesaistījās mačos. Tas noteikti palīdzēs mums attīstīties. Svarīgi, lai šādās spēlēs varam izspiest no sevis maksimumu. Negribu sākt saukt uzvārdus, taču noteikti ir tādi futbolisti, kuri ir pārauguši Latvijas virslīgas līmeni, un to varēja redzēt, spēlējot Eiropā, kur viņi bija tādā pašā līmenī kā pretinieki. Viņiem ir perspektīvas spēlēt arī tur," stāstīja Morozs.

Apmēram 17 minūtes pirms pamatlaika beigām spēlē iesaistījās šovasar pilngadību nosvinējušais balsta pussargs Gļebs Žaleiko, kurš turnīra pieteikumā bija kā kluba audzēknis. Viņam šī bija pirmā spēle Konferences līgā.

"Gļebs bija kopā ar mums visu sezonu Konferences līgā. Viņš ļoti labi strādā un ir mūsu komandas nākotne, ceram uz viņa attīstību un zinām viņa kvalitātes. Taču nav tā, ka viņš bija laukumā, tikai tāpēc, ka spēlē mūsu komandā. Zinām, kā viņš strādā un dažās situācijās viņš savu darbu paveica labāk, nekā citi. Manuprāt, viņš ļoti labi izskatījās un atsevišķās situācijās uzņēmās iniciatīvu, kas viņa vecumā ir radoši," atklāja Morozs.

Apakšgrupā RFS cīnījās arī ar Stambulas "Bašakšehir" un Edinburgas "Hearts", bet tieši "Fiorentina" bijusi spēcīgākā sāncense, uzskata Morozs.

"Viņi vēl ne līdz galam rādīja to, uz ko ir spējīgi. Esmu pārliecināts, ka komandai ir vēl kur augt un tiekties. Ar savu spēli un atklāto futbolu viņiem ne vienmēr izdodas iekrāt punktus A sērijā. Viņi spēlē ar augstu aizsardzības līniju un dažās situācijās pretinieki to izmanto," secināja Morozs.

Atbildot uz jautājumu, vai uzbrucējs Andrejs Iličs ir labākais RFS futbolists, un, vai par viņa iegādi ir interesējies kāds spēcīgākas klubs, Morozs atbildēja diplomātiski.

"Viņš aizvadīja diezgan labu sezonu Eiropā un Andrejam ir lieli nopelni, ka esam šeit - grupu turnīrā -, jo viņš guva svarīgus vārtus kvalifikācijā. Par šodienas maču varu teikt tikai to labāko, jo viņš spēlēja pret spēcīgiem aizsargiem, kuri ne vienmēr ar viņu tika galā," atzina Morozs.

Pēc sešām spēlēm pa 13 punktiem sakrāja Stambulas "Bašakšehir", ieņemot pirmo vietu un iekļūstot astotdaļfinālā, un Itālijas komanda, kurai izslēgšanas cīņas būs jāsāk ar "play-off" pirmo kārtu - 1/16 finālu. Sešus punktus sakrāja Skotijas vienība, bet divi punktus - Latvijas klubs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu