Video ⟩ Balcers Sanhosē atgriežas ar uzvaru "bullīšos"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas uzbrucējs Rūdolfs Balcers ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā kopā ar Floridas "Panthers" komandu svinēja sezonas pirmo uzvaru izbraukumā.

"Panthers" viesos ar rezultātu 4:3 (1:0, 1:0, 1:3, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā pārspēja latvieša iepriekš pārstāvēto Sanhosē "Sharks".

Spēles 14.minūtē Aleksanders Barkovs ar metienu tukšā vārtu stūrī realizēja vairākumu un panāca 1:0 viesu labā. Četras minūtes pirms otrā perioda beigām Radko Gudass ar spēcīgu metienu no zilās līnijas dubultoja "panteru" pārsvaru.

Tomēr trešā perioda pirmajās 12 minūtēs "Sharks" hokejisti guva trīs bezatbildes vārtus. Vispirms Timo Maiers vairākumā atzīmējās ar nekļūdīgu metienu bez ripas apstādināšanas, pēc tam ar zibenīgu raidījumu pēc iemetiena atzīmējās Ēriks Kārlsons, bet noslēgumā no zilās līnijas precīzs bija Mets Benings - 3:2.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikusi viena minūte un 22 sekundes, viesiem spēlējot bez vārtsarga, Kārters Verhege ar metienu no asa leņķa izlīdzināja rezultātu.

Cīņa turpinājās papildlaikā, kurā uzvarētāju neizdevās noskaidrot, tāpēc bija jāaizvada pēcspēles metienu sērija, kurā pēc katras komandas četriem raidījumiem ar 1:0 uzvarēja "Panthers". Vienīgo "bullīti" realizēja Sems Reinhārts.

Ar trīs punktiem viesu rindās cīņu noslēdza Metjū Tkečaks, kurš asistēja visos trīs "Panthers" vārtos. Mājiniekiem tikpat punktu aizsargam Kārlsonam, kurš šosezon guvis jau desmit vārtus.

Balcers šajā mačā uz ledus pavadīja 12 minūtes un 22 sekundes, bloķēja vienu metienu, zaudēja vienu ripu, pārvēra vienu piespēli un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Latvietim šosezon 11 mačos ir divi gūti vārti, viena rezultatīva piespēle un negatīvs lietderības koeficients -2.

"Panthers" ar 13 punktiem 11 spēlēs ir astotā Austrumu konferencē, kamēr "Sharks" ar astoņiem punktiem 13 dueļos atrodas 13.pozīcijā Rietumos.

Sestdien "Sharks" viesosies pie Losandželosas "Kings", bet dienu vēlāk Anaheimā krustos nūjas ar vietējo "Ducks".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu