LSFP aicina sporta jomu iekļaut jaunās valdības deklarācijā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Sporta federāciju padome
Latvijas Sporta federāciju padome Foto: lsfp.lv

Biedrība "Latvijas Sporta federāciju padome" (LSFP) nosūtījusi vēstuli Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), Saeimas priekšsēdētājam Edvardam Smiltēnam (AS) un koalīciju potenciāli veidojošajām frakcijām par sporta jomas iekļaušanu jaunās valdības deklarācijā, vēsta LSFP.

LSFP aicina jauno valdību pievērst īpašu uzmanību sportam un izvirzīt prioritātes sporta jomas stiprināšanai valdības deklarācijā. LSF piedāvā topošās valdības deklarācijā iekļaut frāzi: "Atzīstot sportu kā vienu no veselīgas sabiedrības pamatelementiem, nodrošināt sportisko aktivitāšu pieejamību visām sabiedrības grupām un sekmēt izcilību augstu sasniegumu sportā."

LSFP vērš uzmanību uz sporta jomas nozīmīgumu Latvijas pilsoniskās apziņas vērtību stiprināšanā un veselīgas nācijas veidošanā. Organizācija arī uzsver, ka mūsdienu ģeopolitiskās situācijas kontekstā ir vitāli svarīgi iekļaut sporta jomu topošajā valdības deklarācijā, veltījot tai atsevišķu sadaļu un izvirzot prioritātes kā augstu sasniegumu sportā, tā arī sporta izglītībā un jaunatnes veselību nodrošinošā fiziskajā sagatavotībā.

LSFP ieskatā, sporta joma ir fundamentāls stūrakmens ikvienas nācijas aizsargspēju stiprināšanā, jaunatnes gara veselības veicināšanā un iedzīvotāju aktīvas dzīves ilgtspējas uzturēšanā. Tāpat organizācija pamato, ka sports ir efektīvākais un reizē vienkāršākais veids, kā rūpēties par veselību, veidot noturīgas vērtības, sekmēt mērķtiecīgu aktivitāti un tiekties uz personības pašrealizēšanos sabiedrībā un valsts atpazīstamības nostiprināšanu starptautiskā vidē.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu