Ostapenko un Kičenoka sasniedz pusfinālu WTA finālturnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas tenisistes Aļonas Ostapenko un ukrainietes Ļudmilas Kičenokas duets sestdien ASV pilsētā Fortvērtā WTA sezonas noslēguma turnīra dubultspēļu sacensībās sasniedza pusfinālu, kurā stāsies pretī čehietēm Barborai Krejčīkovai un Kateržinai Sinjakovai.

Jau ziņots, ka Ostapenko/Kičenoka, kuras izsētas ar piekto numuru, ar rezultātu 6-7 (7:9), 6-4, 10:8 pārspēja Kazahstānas un Brazīlijas pāri Annu Daņilinu/Beatrisi Hadadu-Maju (7.), taču, lai nodrošinātu vietu pusfinālā, viņām bija jāsagaida grupas otras spēles iznākums.

Noslēdzošajā grupas mačā neitrālā sportiste Veronika Kudermetova un beļģiete Elīze Mertensa (4.) ar rezultātu 7-6 (7:5), 6-2 uzvarēja kanādieti Gabrielu Dabrovski un meksikānieti Huljanu Olmosu (2.). Šis panākums ļāva Latvijas un Ukrainas duetam savā grupā ieņemt otro vietu un sasniegt sacensību nākamo kārtu.

Ostapenko/Kičenoka pusfinālā, kas svētdien sāksies apmēram plkst.20.30 pēc Latvijas laika, stāsies pretī finālturnīra pirmajam numuram čehietēm Krejčīkovai un Sinjakovai.

Ostapenko apakšgrupu sacensībās nopelnījusi 500 WTA dubultspēļu ranga punktus.

Jau ziņots, ka pirmajā mačā Ostapenko un Kičenoka ar rezultātu 6-3, 1-6, 6:10 piedzīvoja zaudējumu pret Kudermetovu/Mertensu, bet otrajā ar 6-7 (5:7), 6-2, 10:12 piekāpās Dabrovski/Olmosai.

Ar trīs uzvarām trīs spēlēs pirmo vietu grupā ieņēma Kudermetova/Mertensa, bet pa panākumam bija pārējiem trīs duetiem, taču Latvijas un Ukrainas pāris ieņēma otro vietu.

Otrā grupā ar trīs uzvarām trīs mačos pirmās bija čehietes Barbora Krejčīkova un Kateržina Sinjakova (1.), divi panākumi bija ASV un Nīderlandes duetam Dezirē Kravčikai/Demii Shūrsai (8.), vienu uzvaru guva ķīnietes Sjui Jifaņa un Jana Džaosjuaņa (6.), bet visās trīs spēlēs zaudēja amerikānietes Džesika Pegula un Koko Gofa (3.).

Abās grupās tika izspēlēts viena apļa turnīrs, bet pusfinālā iekļuva abu grupu divi labākie pāri.

Gan Ostapenko, gan Kičenoka WTA sezonas noslēguma dubultspēļu sacensībās piedalās pirmo reizi karjerā.

Latvijas un Ukrainas duets šajā sezonā uzvarēja prestižajā Sinsinati "WTA 1000" turnīrā un Birmingemas "WTA 250" sacensībās. Tāpat viņas aizcīnījās līdz titulmačiem "WTA 500" turnīros Dubaijā un Īstbornā.

Septembrī Ostapenko WTA dubultspēļu rangā sasniedza rekordaugsto septīto vietu, bet Kičenoka pakāpās uz devīto pozīciju. Sezonas nogrieznī viņas ir piektās, bet rangā šobrīd atrodamas attiecīgi 16. un desmitajā pozīcijā.

2017.gadā Ostapenko spēlēja WTA sezonas noslēguma vienspēļu turnīrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu