Balinskis un vēl trīs Latvijas hokejisti izceļas ar rezultativitāti Čehijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokejists Uvis Jānis Balinskis
Latvijas hokejists Uvis Jānis Balinskis Foto: Marek Sekač (hcbilitygri.cz)

Latvijas aizsargs Uvis Jānis Balinskis svētdien Čehijas hokeja ekstralīgas spēlē guva vārtus un rezultatīvi piespēlēja, viņa pārstāvētājai Liberecas "Bīlī Tygrži" izcīnot panākumu pagarinājumā, kamēr citās spēlēs pie rezultativitātes punktiem tika vēl trīs Latvijas hokejisti.

"Bīlī Tygrži" izbraukumā ar rezultātu 4:3 (1:2, 2:0, 0:1, 1:0) pārspēja Plzeņas "Škoda".

Vispirms Balinskis izcēlās ar precīzu metienu mača 35.minūtē, izlīdzinot rezultātu 2:2, bet pēc tam pagarinājumā palīdzēja Tomāšam Filipi gūt uzvaru nesošos vārtus.

Balinskis uz ledus kopā pavadīja 22 minūtes un 24 sekundes, no kurām divas minūtes un 50 sekundes spēlēja vairākumā. Viņš arī pielietoja vienu spēka paņēmienu, trīs reizes meta pa vārtiem, sakrājot pozitīvu lietderības koeficientu +1.

26 gadus vecais Balinskis šosezon 17 mačos sakrājis 14 rezultativitātes punktus (7+7). Viņš ir labākais vārtu guvējs un otrs rezultatīvākais spēlētājs aizsargu pozīcijā.

Tikmēr Kārļa Čukstes Tršinecas "Ocelārži" savā laukumā ar rezultātu 8:0 (2:0, 4:0, 2:0) sagrāva Kristapa Sotnieka un Oskara Cibuļska Kladno "Rytīrži".

Čukste guva savus pirmos vārtus šajā sezonā otrā perioda izskaņā, panākot rezultātu 6:0. Viņš uz ledus bija 19 minūtes un 20 sekundes, no kurām gandrīz trīs minūtes spēlēja mazākumā, un statistikā atzīmējās arī ar diviem metieniem pa vārtiem, diviem bloķētiem metieniem un pozitīva lietderības koeficienta +3.

Pretinieku rindās Cibuļskis laukumā bija 17 minūtes un 25 sekundes, bet Sotnieks - 15 minūtes un 20 sekundes, abiem hokejistiem sakrājot negatīvus lietderības koeficientus -2.

Citā spēlē Litvīnovas "Verva", kuras rindās spēlē Jānis Jaks, Ralfs Freibergs un Kristaps Zīle, mājās ar rezultātu 5:3 (1:1, 1:0, 3:2) uzvarēja Karlovi Vari "Energie".

Jaks 18. minūtē izvirzīja mājiniekus vadībā, kamēr Zīle tika pie rezultativitātes punkta 29.minūtē, kad pēc viņa piespēles vārtus guva Andrejs Kudrna un panāca 2:1 Litvīnovas komandas labā.

Zīlem, kurš laukumā bija 21 minūti un 32 sekundes, pavadot divas minūtes un 35 sekundes vairākumā un nepilnas četras minūtes spēlējot mazākumā, bija lielākais spēles laiks komandā. Viņš arī vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem un sakrāja lietderības koeficientu +3.

Jaks tikmēr uz ledus bija 17 minūtes un 15 sekundes, no kurām trīs minūtes un 39 sekundes spēlēja mazākumā, un septiņas reizes meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu. Freibergs spēlēja desmit minūtes un 19 sekundes un sakrāja lietderības koeficientu +1.

Vēl Mārtiņa Dzierkala un Kristofera Binduļa Česke Budejovices "Motor" viesos ar rezultātu 1:3 (0:1, 1:1, 0:1) zaudēja "Olomouc" hokejistiem.

Šīs sezonas sākumā Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir uzbrucēja Roberta Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas ieņem otro pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu