Video 19 gadus vecais Rūne pārspēj Džokoviču un triumfē Parīzes turnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tenisisti Novaks Džokovičs un Holgers Rūne
Tenisisti Novaks Džokovičs un Holgers Rūne Foto: EPA/Scanpix

19 gadus vecais dāņu tenisists Holgers Rūne svētdien triumfēja Parīzes "ATP 1000" sērijas turnīrā, izcīnot trešo titulu šosezon.

Rūne (ATP 18.) kļuva par pirmo tenisistu, kuram kādā no turnīriem, kas nav ATP sezonas finālturnīrs, izdevies pieveikt piecus ATP ranga pirmā desmitnieka tenisistus.

Vispirms turnīra otrajā kārtā dānis ar 7-5, 6-1 uzvarēja poli Hubertu Hurkaču (10.), pēc tam viņš ar 6-4, 7-5 guva panākumu pār neitrālo sportistu Andreju Rubļevu (9.), bet ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-6 pārspēja pasaules pirmo raketi spāni Karlosu Alkarasu, pretiniekam pārtraucot spēli otrajā setā.

Savukārt pusfinālā Rūne stājās pretī kanādietim Fēliksam Ožē-Aljasimam (8.), kuru uzvarēja ar 6-4, 6-2 un nodrošināja vietu finālā.

Izšķirošajām mačā Rūne ar 3-6, 6-3, 7-5 bija pārāks pār serbu Novaku Džokoviču, pārtraucot pretinieka 13 uzvaru sēriju.

"Tu noteikti biji pelnījis šo uzvaru," pēc mača savam pretiniekam teica titulētais serbs. "Neesmu priecīgs, ka tu mani uzvarēji, taču tajā pašā laikā arī esmu priecīgs, jo man patīk tava personība un zinu, ka tu esi apņēmīgs. Redzams, ka tas tev atmaksājas un priekšā gaida spoža nākotne."

Tāpat Rūne kļuva par jaunāko Parīzes turnīra uzvarētāju kopš 1986.gada, kad 18 gadu vecumā šajā turnīrā triumfēja vācietis Boriss Bekers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu