Punnenovu un Ķēniņu trenēs Stenlija kausa ieguvējs Vords

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Hokeja treneris Džefs Vords
Hokeja treneris Džefs Vords Foto: AP/Scanpix

Latvijas vārtsarga Ivara Punnenova un uzbrucēja Ronalda Ķēniņa pārstāvēto Šveices hokeja līgas (NL) komandu "Lausanne" vadīs kanādietis Džefs Vords, kurš trenera asistenta statusā pirms 11 gadiem izcīnīja Stenlija kausu.

Lozannas hokejisti pēc sezonas pirmajām 19 spēlēm NL kopvērtējumā ieņem priekšpēdējo, 13.vietu. Klubam veicot izmaiņas organizācijā, direktora hokeja jautājumos pienākumus vairs nepildīs Petrs Svoboda, bet iepriekšējais galvenais treneris Džons Fusts kļuvis par ģenerālmenedžeri.

60 gadus vecajam Vordam iepriekšējā darba vieta bija Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Anaheimas "Ducks", kurā viņš iepriekšējā sezonā strādāja par trenera asistentu. Pirms tam viņš trīs gadus strādāja Kalgari "Flames" organizācijā, tajā skaitā būdams arī galvenais treneris.

NHL viņš strādājis arī Ņūdžersijas "Devils", Bostonas "Bruins" un Edmontonas "Oilers" komandās. 2011.gadā, būdams viens no "Bruins" galvenā trenera Kloda Žiljēna asistentiem, Vords kļuva par Stenlija kausa ieguvēju.

Eiropā Vords divas sezonas vadījis Vācijas komandas Manheimas "Adler" un Īzerlonas "Roosters". 2015.gadā viņš kļuva par DEL čempionu un kopš tās sezonas četrus gadus strādāja Vācijas izlasē par asistentu.

Vorda asistents būs 57 gadus vecais zviedrs Pēters Andešsons. Viņš Šveicē no 2013. līdz 2015.gadam strādāja "Lugano" komandā par asistentu. Tāpat Andešsons vadījis Zviedrijas augstākās līgas vienības Malmes "Redhawks" un Jēvles "Brynas".

Ar Vordu noslēgts līgums uz trīs sezonām, bet ar Andešsonu - uz divām sezonām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu