WTA sezonas noslēguma turnīrā uzvar francūziete Garsija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Karolīne Garsija.
Karolīne Garsija. Foto: AP/Scanpix

Savu karjeras lielāko panākumu pirmdien izcīnīja Francijas tenisiste Karolīne Garsija, kura triumfēja WTA sezonas noslēguma turnīrā ASV.

29 gadus vecā francūziete finālā ar 7-6 (7:4), 6-4 pieveica neitrālo sportisti Arinu Sabaļenku.

Garsija kļuvusi par otro Francijas spēlētāju, kurai izdevies triumfēt gada noslēdzošajā turnīrā - pirms viņas 2005.gadā to paveica Amēlija Moresmo.

"Ir milzu prieks," pēc panākuma sacīja Garsija. "Šis bija traks fināls. Katra punkta izspēle bija sarežģīta. Tiešām lepojos ar šogad paveikto un priecājos par karjeras lielāko panākumu."

Pusfinālā Garsija (WTA 6.) ar 6-3, 6-2 uzvarēja grieķieti Mariju Sakari (WTA 5.), kamēr Sabaļenka (WTA 7.) ar 6-2, 2-6, 6-1 apturēja planētas pirmo raketi Igu Švjonteku no Polijas.

Par uzvaru turnīrā Garsija nopelnīja 1375 punktus WTA rangā un 1,57 miljonu ASV dolāru lielu naudas prēmiju.

Pagājušajā gadā par WTA noslēguma turnīra uzvarētāju kļuva spāniete Gavriela Mugurusa, kura šoreiz turnīram nekvalificējās.

Tikmēr dubultspēļu turnīrā par uzvarētājām kļuva ar ceturto numuru izsētās neitrālā tenisiste Veronika Kudermotova un beļģiete Elīze Mertnesa, kuras finālā ar 6-2, 4-6, 11:9 uzvarēja pagājušā gada čempiones un ranga līderes, ar pirmo numuru izsētās Barboru Krejčīkovu un Kateržinu Sinjakovu no Čehijas.

Turnīrā piedalījās arī Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko, kura pārī ar ukrainieti Ludmilu Kičenoku sasniedza dubultspēļu turnīra pusfinālu, kurā atzina Krejčīkovas/Sinjakovas pārākumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu