Pasečņiks uzturējis formu, trenējoties kopā ar "Latvijas Universitātes" komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks
Anžejs Pasečņiks Foto: Zane Bitere/LETA

Pašreiz bez kluba esošais Latvijas basketbola izlases centra spēlētājs Anžejs Pasečņiks ir gatavs jebkurā brīdī pievienoties kādai komandai, sarunā ar žurnālistiem izcēla pats spēlētājs.

Pasečņiks vasarā palīdzēja Latvijas izlasei pirmajā logā, taču otrajā, kurā valstsvienība augustā spēkojās ar Turciju un Lielbritāniju, viņš nepievienojās komandai.

"Fiziskā forma nav slikta, bet izšķirošs ir treniņu daudzumus. Pagājušajā nedēļa trenējos kopā ar "Latvijas Universitāti", tas noteikti palīdzēja sagatavoties un pietuvoties tai formai, kādā es vēlos būt izlases spēlēs," stāstīja basketbolists. "Visas traumas ir sadziedētas. Bija diezgan viegls treniņš, vairāk vajadzēja galvā atsvaidzināt lietas, ko esam darījuši iepriekš. Nedaudz arī pakustējāmies, bet rīt būs pirmais nopietnais treniņš."

Viņš norādīja, ka laiku netērē lieki un treniņus aizvadīja arī pirms pievienošanās "Latvijas Universitātei", ko noorganizēt palīdzēja valstsvienības treneru štābs. "Trenējos katru dienu, izņemot svētdienu, gan trenažieru zālē, gan laukumā. Esmu gatavs jebkurā brīdī ielēkt sezonā un sākt spēlēt. Jābūt arī psiholoģiski gatavam spēlēt," piebilda basketbolists.

Pasečņiks pirms regulārās sezonas sākuma Eiropā septembra sākumā trenējās kopā ar Spānijas klubu "Barcelona" un vienības rindās aizvadīja arī pārbaudes spēles.

"Vienkārši radās tāda iespēja pastrādāt kopā. Viņiem trūka kāds spēlētājs, jo bija Eiropas čempionāts, nebija visi pieejami, bet man nebija kluba, tāpēc bija laba iespēja pastrādāt kopā un ieiet formā. Palīdzēja gan man, gan viņiem," par darbu kopā ar Spānijas komandu pastāstīja spēlētājs.

Pasečņiks arī atklāja, ka ne vienu reizi vien esot jau bijis tuvu tam, lai noslēgtu vienošanos ar kādu klubu, taču pēdējā brīdī otra puse pārdomājusi, atceļot savu piedāvājumu latvietim.

"Vairākas reizes jau bija viss sarunāts, es jau biju atradis dzīvokli, bet pēdējā brīdī viss aprāvās. Vienkārši jāpaliek psiholoģiski stipram," viņš stāstīja. "Nav jau tā, ka nav iespējas spēlēt. Ja gribētu, tad varētu jau rīt noslēgt līgumu, bet es vēlos noslēgt vienošanos ar tādu komandu, kurā tiešām gribu spēlēt."

Viņš arī minēja, ka starp komandām, kuras ir likušas galdā līgumu, bija arī Saragosas "Casademont" un Vitorijas "Baskonia".

Latvijas basketbola izlase novembrī aizvadīs divus mačus 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijā, 11. datumā viesojoties pie Grieķijas un trīs dienas vēlāk savā laukumā uzņemot Lielbritāniju. Jau novembra logā latvieši var izcīnīt ceļazīmi uz finālturnīru.

Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra I grupā pēc sešām spēļu kārtām Latvijas valstsvienība ar piecām uzvarām ieņem pirmo vietu. Seko Grieķijas (4-2), Beļģijas (3-3), Serbijas (3-3), Turcijas (2-4) un Lielbritānijas (1-5) komandas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu