Ostapenko sezonu noslēdz Top 20 pozīcijās gan vienspēļu, gan dubultspēļu WTA rangā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko Foto: AFP/Scanpix

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko 2022.gada sezonu noslēgusi Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) vienspēļu un dubultspēļu rangu otrajā desmitā.

Vienspēlēs Ostapenko saglabā 18.pozīciju, bet dubultspēlēs viņa pēc divu pozīciju kāpuma ir 14.pozīcijā.

Aizvadītajā nedēļā Latvijas tenisiste piedalījās WTA sezonas noslēguma turnīra dubultspēļu sacensībās, kur kopā ar ukrainieti Ļudmilu Kičenoku aizcīnījās līdz pusfinālam. Latvijas un Ukrainas duets sezonas griezumā bija piektais, bet Kičenoka šonedēļ ir dubultspēļu devītā rakete.

Plānots, ka Ostapenko šajā nedēļā dosies talkā Latvijas izlasei Billijas Džīnas Kingas kausa duelī ar Austriju, taču šajās sacensībās ranga punkti netiek dalīti.

Tikmēr Darja Semeņistaja pēc septiņu pozīciju kāpuma ir 254., savukārt Daniela Vismane atkāpusies par četrām vietām uz 266., kamēr Diāna Marcinkēviča arī šajā nedēļā aizņem 300.ailīti. Pārējām četrām rangā esošajām Latvijas tenisistēm ir kāpumi: Kamillai Bartonei par divām vietām (580.), Anastasijai Sevastovai par trīs (677.), Annai Ozerovai par septiņām (957.) un Margaritai Ignatjevai - par 20. (1343.).

WTA līderes godā joprojām ir poliete Iga Švjonteka, otro vietu ieņem tunisiete Onsa Žabēra, bet pirmo trijnieku noslēdz Džesika Pegula no ASV. Par divām vietām - uz ceturto un piekto - pakāpušās šī gada "WTA Finals" finālistes, čempione Karolīne Garsija no Francijas un neitrālā sportiste Arina Sabaļenka. Grieķiete Marija Sakari zaudējusi vienu vietu, amerikāniete Koko Gofa - trīs, bet pirmā desmitnieka beigās izmaiņu nav - divām neitrālajām sportistēm Darjai Kasatkinai un Veronikai Kudermetovai seko rumāniete Simona Halepa.

Dubultspēlēs Latvijas otrā rakete Marcinkēviča zaudējusi trīs pozīcijas un ir 224.vietā, kamēr Vismane atkāpusies par 16 vietām uz 268.pozīciju. Semeņistaja ir par pozīciju augstāk (323.), Bartone zaudējusi divas vietas (472.), bet Patrīcija Špaka savu vietu nemaina (873.). Kāpumi par desmit vietām ir Elzai Tomasei (904.) un Denīzai Marcinkēvičai (960.), par 23 - Līgai Dekmeijerei (1212.) un par 25 - Ozerovai (1222.), kamēr 179 vietu kritumu piedzīvojusi Ignatjeva (1482.).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu