Sarakstīta grāmata par Latvijas futbola leģendu Māri Verpakovski

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS ģenerāldirektors Māris Verpakovskis
RFS ģenerāldirektors Māris Verpakovskis Foto: Zane Bitere/LETA

Tapusi grāmata "Manas [ie]spējas - Māris Verpakovskis," savā "Instagragram" profilā paziņojis Latvijas slavenais futbolists.

Verpakovskis ar 29 precīziem sitieniem ir Latvijas futbola izlases vēsturē labākais vārtu guvējs.

Pēc futbolista karjeras viņš pievērsies funkcionāra darbam. Iepriekš viņš bija futbola kluba "Liepāja" prezidents, bet tagad - RFS komandas ģenerāldirektors.

"Ilgu laiku nevarēju saņemties manas dzīves grāmatas domai. Iespējams, tam par iemeslu ir bijusi nevēlēšanās publiski atklāties/atvērties," vēsta Verpakovskis, kurš futbolista karjeru noslēdza 2014. gadā.

"Iespējams - nevēlēšanās pēc liekas publicitātes, ņemot vērā, ka manā dzīvē tādas ir bijis daudz… Kāpēc tomēr šobrīd? Saprotu, ka šīs grāmatas tapšana man pašam ir likusi aizdomāties par savas dzīves ritējumu un iespējām, kuras man tikušas un vēl joprojām tiek sniegtas," turpina bijušais futbolists. 

"Es ļoti gribētu, lai šī grāmata lasītājam palīdz aizdomāties, iedziļināties sevī, definēt lietas, procesus, likumsakarības, un arī iespējas, ko katram sniedz viņa paša dzīve, skatoties caur šo manas dzīves stāsta prizmu."

Patlaban 43 gadus vecais Verpakovskis 2003. gadā ieguva apbalvojumu "Eiropas Gada cilvēks Latvijā". Viņš palīdzēja Latvijas izlasei divu spēļu summā uzveikt spēcīgo Turciju un kvalificēties Eiropas čempionāta finālturnīram.

"Sportā ir jāprot samierināties ar zaudējumiem, bet no neizmantotām iespējām ir jāmācās. Mānīt sevi atļauties var tikai tie, kuriem ir zema pašcieņa. Sportisko stāju nosaka nulles tolerance pret slinkumu, gļēvumu, sevis žēlošanu un izlikšanos. Ja gribi izdzīvot, tev jābūt sliktajam zēnam ar labiem nodomiem – jāgrib būt labākajam un no dienas uz dienu pašaizliedzīgi jāpilnveido savas spējas un meistarība. Lielais sports ir domāts tiem, kas grib uzvarēt," uzver Verpakovskis.

"Es neesmu gribējis par daudz un neesmu gribējis visu uzreiz. Bet vissvarīgākais – es nekad neesmu gribējis par maz!"

Verpakovskis karjeras laikā bez Latvijas klubiem spēlējis arī Ukrainas, Spānijas, Horvātijas, Grieķijas un Azerbaidžānas komandās.

2004. gadā Verpakovskis guva vārtus Kijivas "Dinamo" sastāvā UEFA Čempionu līgas spēlē pret Madrides "Real". Ukrainas klubs pazaudēja 2:0 pārsvaru un cīnījās neizšķirti 2:2 ar titulēto un zvaigžņoto Spānijas komandu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu