Video un audio ⟩ "Kad kāpu uz riteņa, tur viens otrs blakus jau bija noģībis." Mūziķis Kaža stāsta par "Ironman" triatlona pieveikšanu (2)

CopyDraugiem X Whatsapp

TVENT grupas raidierakstā "Čempionu brokastis" šoreiz aicinājām ciemos mūziķi Kārli Būmeisteru jeb Kažu, kurš vasarā piedalījās un finišēja leģendārajā "Ironman" seriāla triatlonā.

"Ironman" triatlonu seriāls ir leģendārākais un zināmākais pasaulē. Iespējams piedalīties "pusītē" jeb peldēt 1,9 kilometrus, braukt ar velosipēdu 90 kilometrus, kā arī noskriet pusmaratonu jeb 21 kilometru. Pilnais "Ironman" paģēr 3,8 km peldējumu, 180,2 km velobraucienu un klasisko maratonu jeb 42,2 km.

Pilno "Ironman" dēvē par 140,6 jeb kopējo veikto attālumu jūdzēs. Savukārt "pusīti" tādēļ sauc par 70,3.

Izrādās, ka Kaža savu pirmo triatlonu veica jau aptuveni 16 gadu vecumā dzimtajos Vecāķos, pats mērot nepieciešamo peldējuma, velobrauciena un skrējiena attālumu.

Sports un regulāri treniņi nekad nav pazuduši no Kārļa ikdienas, tāpēc ķermenis bija pietiekami pieradis pie slodzes, lai varētu domāt par startu "pusītē" jeb pusē no klasiskās "Ironman" distances. 

Šim startam Kaža nobrieda pagājušajā gadā, kad piedalījās un finišēja 70,3 jūdžu "Ironman" triatlonā Tallinā. Pēc finiša gan doma par 140,6 jūdzēm šādā pašā garā nemaz neesot sajūsminājusi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kārlis Būmeisters (@karlisbumeisters)

Būmeisters domājis, ka pēc mazā "Ironman" pieveikšanas šķitīs - lielais noteikti padosies, taču bijis diametrāli pretēji.

Klasisko "Ironman" Kārlis veica Vācijas pilsētā Rotā. Pirms došanās uz sacensībām un neilgi pēc finiša viņš apmeklēja savu fizioterapeitu, lai noskaidrotu, vai triatlons atstājis kādas sekas uz ķermeni.

"Viņš teica, ka tādu muguru un kājas novēl katram," fizioterapeita sacīto pēc finiša klasiskajā "Ironman" atcerējās Būmeisters.

Tieši šī verdikta dēļ Kārlis nolēmis arī turpmāk startēt triatlonā, gan piebilstot, ka tam ne vienmēr jābūt tieši "Ironman" seriālam. Tikpat labi katrs vispirms var sacensties ar sevi pats - nav nepieciešams piedalīties lielās un starptautiskās sacensībās.

"Ironman" 140,6 jūdžu sacensībās gan Kārlis redzējis dažādas ainas. Pēc peldējuma, dodoties pie sava velosipēda, viņš sastapies ar ne vienu vien paģībušu sacensību dalībnieku. Tas esot bijis šokējoši, bet Būmeisters tam ticis pāri.

Sarunā ar Kārli par to, kā viņš trenējās triatlonam, kā savā blīvajā ikdienā atrada laiku treniņiem, cik maksā dalība "Ironman" sacensībās, kurā no sacīkšu etapiem vislabāk domāt par rezultātu un stratēģiju.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu