Kurām futbola zvaigznēm gaidāmais Pasaules kauss būs pēdējais? (386)

Roberts Levandovskis (no kreisās), Lionels Mesi un Manuels Noiers Foto: Reuters/AFP/Scanpix
Miks Kuncevičs
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Pasaules kausa (PK) finālturnīrs Katarā vairākām futbola zvaigznēm būs noslēdzošā iespēja izcīnīt prestižo kājbumbas trofeju. Šis brīdis iezīmēs arī konkrētas ēras beigas. Kuras superzvaigznes, visticamāk, pēdējo reizi iznāks uz prestižā turnīra zālāja savas valsts krāsās?

Krištianu Ronaldu (37 gadi)

Klubu karjeras laikā Ronaldu bijis lielisks, bet šosezon viņš demonstrējis dramatiski sliktu sniegumu Anglijas premjerlīgas komandā Mančestras "United" - 10 mačos tikai viens vārtu guvums. Uz starptautiskās skatuves Portugāles izlases futbolists izskatījies fenomenāli – 117 vārti, kas ir visu laiku labākais rādītājs starp izlašu futbolistiem. Ronaldu vienmēr bijis gatavs palīdzēt nacionālajai komandai, par ko liecina statistika – visvairāk aizvadītās spēles Portugāles izlasē, 191 mačs. Ronaldu Portugāles izlases formu pirmo reizi uzvilka 2003. gadā.

Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: AP/Scanpix

Lionels Mesi (35 gadi)

Argentīnas izlases fani saista lielas cerības ar mazo mākslinieku no Rosario pilsētas, jo pašlaik savā ilgajā nacionālās izlases karjerā Mesi nav izdevies līdzjutējus iepriecināt ar pašas prestižākās trofejas iegūšanu. Pirms turnīra argentīnietis paziņoja, ka Katarā viņš pēdējo reizi pārstāvēs nacionālo izlasi. Pārstāvēdamas Parīzes "Saint-Germain", Mesi pēdējās Francijas čempionāta jeb "Ligue 1" spēlēs ir spējis rādīt augstvērtīgu sniegumu – septiņi vārtu guvumi un desmit rezultatīvas piespēles. Viņš bija tuvu tam, lai 2014. gadā izcīnītu PK titulu, bet nācās samierināties ar sudrabu. Līdz šim viņa nozīmīgākais starptautiskais panākums ir 2021. gadā iegūtais "Copa América" kauss.

Lionels Mesi
Lionels Mesi Foto: AP/Scanpix

Roberts Levandovskis (34)

Mesi un Ronaldu ērā bieži novārtā ir palikusi "poļu mašīna" Levandovskis. Vairāku sezonu garumā Vācijas bundeslīgā polis bijis īsta vārtu mašīna, pārstāvēdams gan Dortmundes "Borussia", gan Minhenes "Bayern", viņš 384 spēlēs izcēlās ar 312 vārtu guvumiem. Savukārt Polijas izlases rindās - 134 spēlē 76 vārti. PK izcīņas kvalifikācijas spēlēs viņš deviņas reizes pārspēja pretinieku vārtsargus. Vai Levandovskis kopā ar Polijas izlasi sarūpēs pārsteigumu?

Roberts Levandovskis
Roberts Levandovskis Foto: AFP/SCANPIX

Luiss Svaress (35 gadi)

Viens no Urugvajas visu laiku labākajiem bombardētājiem Svaress 133 mačos guvis 66 vārtus. Šajā sezonā zvaigzne pārstāv Montevideo "Nacional" komandu, kurā viņš 2005. gadā sāka savas profesionālās gaitas kājbumbā. Karjeras laikā viņš pārstāvējis tādus spilgtus klubus kā "Barcelona", "Liverpool", Madrides "Atletico" un Amsterdamas "Ajax".

Luiss Svaress
Luiss Svaress Foto: Reuters/ScanPix

Dani Alviss (39 gadi)

Vairāki futbola fani bija pārsteigti, ka Brazīlijas izlasē vieta atradās pieredzējušajam aizsargam Alvisam. Ceļgala savainojuma dēļ brazīlietim gāja secen iepriekšējais PK finālturnīrs. Alviss ir piedalījies divos PK – 2010. gadā un 2014. gadā. 124 spēlēs nacionālajā izlasē labās malas aizsargs izcēlies ar astoņiem vārtu guvumiem un 21 rezultatīvu piespēli, bet viņa lielākais pienesums ir spēle aizsardzībā. Klubu karjeras laikā pārstāvēti tādi Eiropas futbola grandi kā Parīzes "Saint-Germain", Turīnas "Juventus" un "Barcelona".

Dani Alviss
Dani Alviss Foto: AFP/SCANPIX

Tjagu Silva (38 gadi)

Alvisa tautietis Silva jau pirms turnīra paziņoja, ka šis būs pēdējais turnīrs, kad viņš mugurā vilks Brazīlijas izlases kreklu. Pārstāvēto klubu saraksts ir iespaidīgs - Parīzes "Saint-Germain", "AC Milan", Londonas "Chelsea". Savukārt ilggadējais Brazīlijas valstsvienības kapteinis 109 mačos septiņas reizes pārspējis pretinieku vienības vārtsargu un piecas reizes rezultatīvi piespēlējis.

Tjagu Silva
Tjagu Silva Foto: Reuters/ScanPix

Manuels Noiers (36 gadi)

Pirms astoņiem gadiem Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro sev virs galvas Pasaules kausu cēla Vācijas izlases vārtu vīrs Noiers. Neskatoties uz to, ka konkurence par Vācijas izlases vārtu sargāšanu bijusi saspringta, Noiers kopš 2010. gada bijis stabils pirmais numurs. Minhenes "Bayern" kapteinis 2014. gada PK tika atzīts par turnīra labāko vārtsargu. Šis viņam būs ceturtais PK.

Manuels Noiers
Manuels Noiers Foto: AP/Scanpix

Tomass Millers (33 gadi)

Kopš 2010. gada PK, kad Millers izcēlās ar pieciem vārtu guvumiem, viņš gandrīz nav izlaidis nevienu Vācijas izlases vai Minhenes "Bayern" spēli. 118 aizvadītajos izlases mačos Millers ir izcēlies ar 44 vārtu guvumiem un 40 rezultatīvām piespēlēm.

Tomass Millers
Tomass Millers Foto: Reuters/ScanPix

Luka Modričs (37 gadi)

Ilggadējais Horvātijas izlases līderis atzinis, ka Katarā, iespējams, viņš noslēgs karjeru nacionālajā komandā. Bijušais Zagrebas "Dinamo" un Totenhemas "Hotspur" pussargs aizvada jau desmito sezonu Spānijas grandā Madrides "Real", kura rindās viņam piecas reizes ir izdevies izcīnīt UEFA Čempionu līgas trofeju. 2018. gadā viņš palīdzēja Horvātijai sasniegt PK finālu, kur tomēr nācās atzīt Francijas pārākumu. Tā paša gada ietvaros viņš ieguva "Zelta bumbu", kas tiek piešķirta pasaules labākajam futbolistam. 154 nacionālās izlases spēlēs Modričs ir izcēlies ar 23 vārtu guvumiem un 24 rezultatīvām piespēlēm.

Luka Modričs
Luka Modričs Foto: EPA/Scanpix
Komentāri (386)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu